Cubiss Kenniskaravaan 2019

Save the date(s)...!

Ook in 2019 toert de Cubiss Kenniskaravaan weer door Brabant en Limburg. Ben jij educatiespecialist, leesconsulent of mediacoach? Zoek je inspiratie en praktijkvoorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt? Sluit dan aan bij de Kenniskaravaan 2019 en doe mee! 

De bijeenkomsten vinden plaats op bijzondere locaties in Brabant en Limburg. Hopelijk mogen we je begroeten!
 

Bijeenkomsten & data

 

  • Informatievaardigheden in het po

Maarten Sprenger, specialist kinderinformatie bij Wizenose en schrijver van het boek 'Slim zoeken op internet', neemt je mee in een inspirerende workshop over zoekvaardigheden bij leerlingen in het primair onderwijs. In een wereld vol nepnieuws, filterbubbles en social media is het goed kunnen vinden, verwerken en delen van informatie niet vanzelfsprekend. Wat is waar en wat niet? Wat is belangrijk, wie zegt wat en met welke bedoeling? 
Donderdag 4 april (09.30-12.30 uur) - Brabant: Tilburg. 
Dinsdag 9 april (09.30-12.30 uur) - Limburg: Venlo.

  • Samenwerken met het vo/mbo

De leefwereld van jongeren zit vol met beelden en dat leidt tot allerlei vragen en uitdagingen. Wat is de invloed van beelden op taal? In hoeverre is het goed of slecht dat beelden in de plaats komen voor taal? Hoe motiveer je jongeren voor lezen/taal, in een cultuur die steeds meer om nieuwe media en beeldtaal lijkt te draaien? 
Woensdag 8 mei (12.00-15.00 uur) - voor Limburg & Brabant: in Eindhoven.

  • Het koffertje van de leesconsulent 

Hoe ‘verpak’ je leesbevordering in een lessuggestie of activiteit op school of thuis? Hoe sluit je aan op de onderwijspraktijk? Bijvoorbeeld bij taal- en leeslessen, zaakvakken of actuele thema’s? Wat doen we allemaal al? Is er nog iets nieuws te verzinnen? We delen onze kennis met elkaar en vullen ons koffertje met nieuwe ideeën.
Donderdag 20 juni (13.00-16.00 uur) - Limburg: locatie Cubiss Limburg.
Dinsdag 25 juni (09.30-12.30 uur) - Brabant: Breda.

  • Gezinsaanpak (digitale) geletterdheid 0-4

Over laagtaalvaardige gezinnen en family literacy. Exacte invulling volgt. Uiteraard zorgen we ook hier voor een actuele en interactieve invulling.
Donderdag 5 september (09.30-12.30 uur) - Brabant: Den Bosch.
Donderdag 12 september (09.30-12.30 uur) - Limburg: Roermond.

Aanmelden en kosten

Voor medewerkers van Limburgse en Brabantse bibliotheken zijn de bijeenkomsten van de Kenniskaravaan gratis toegankelijk.
 

aanmelden.png

 

De bijeenkomsten zijn zeker ook interessant voor onderwijsprofessionals. Nodig je contacten gerust uit!

We hopen je te mogen begroeten bij één of meerdere bijeenkomsten van de Kenniskaravaan. Wanneer je je aanmeldt, rekenen we uiteraard wel op je komst.

Tot ziens!

 

2provs.jpg

#CubissKenniskaravaan

Meer weten?
Neem contact op met: