Voorleeswedstrijden 2020

Brabantse en Limburgse finale van de voorleeswedstrijden

De Brabantse en Limburgse finale van de voorleeswedstrijden groep 7-8, pabo en Read2Me! zijn verzet. We nemen deze maatregel vanwege het coronavirus. 
De voorleeskanjers hebben hun voorleeskwaliteiten opgenomen. Deze filmpjes zijn bekeken door de jury.

Limburg

De Limburgse jury bestaande uit Jacques Vriens (kinderboekenschrijver), Inge van Dongen (directeur bibliotheek Maas en Peel) en Frans Pollux (muzikant en schrijver) heeft de winnaars benoemd. Op woensdagmiddag 3 juni zijn de Limburgse winnaars bezocht. Kijk mee als we ze feliciteren via het YouTube kanaal!

De Limburgse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8 is gewonnen door Meike Arends van Basisschool Samen Wyck uit Maastricht! Jurylid Jacques Vriens bracht Meike haar welverdiende beker. Meike: "Mijn advies? Lezen lezen lezen vooral meer lezen!"

De winnaar van de Limburgse finale van de pabo voorleeswedstrijd is Wendy van Nieuwenhoven van de Nieuwste PABO! Ze is een echte voorlezer volgens haar moeder. Ze las haar zusje en oma al voor, voordat ze zelf kon lezen! Wat een feest! Bart Storcken overhandigde de beker.

Winnaar van de Limburgse finale van Read2Me! is Sophie Elshof van Valuascollege uit Venlo. Gedeputeerde Robert Housmans overhandigde de beker aan Sophie. Hij deed ook een oproep: "Ouders: lees voor! En voor kinderen, blijf lezen, je kunt je letterlijk in een boek verliezen en het is ontzettend leuk en ook nog goed voor de ontwikkeling!”

Winnaars Limburgse voorleeswedstrijd.png

Brabant

De jury van Brabant, bestaande uit jeugdauteurs Jacques Vriens, Marlies Slegers en Jolanda Horsten, heeft op 27 mei de winnaars bekend gemaakt. 

Brabantse winnaar van Read2Me! is Madelief van Nijnatten van het Michaelcollege uit Breda. De reactie van haar mentor: ”Fantastisch. Een meer dan terechte winnares. Ze verdient het.”

Eva Kuipers van Pabo University Tilburg is de Brabantse winnaar van de pabo voorleeswedstrijd. Wat een blije winnaar.“Gaaf. Niet verwacht. Supervet en heel leuk!”, aldus winnares Eva. 

De winnaar van de nationale voorleeswedstrijd groep 7 - 8 uit Brabant is Fedde Groenevelt van Basisschool Roald Dahl in Sint-Michielsgestel. Juryvoorzitter Jacques Vriens gaf deze voorleeskanjer de beker. Fedde las een fragment voor uit het boek Eilanddagen van Gideon Samson. Jacques Vriens over Fedde's voorlees fragment: "Fedde las ontspannen en rustig voor. Hij nam ons mee in zijn verhaal. Door zijn manier van voorlezen wist hij de sfeer goed over te brengen."

Ook de Brabantse winnaars zijn aan de deur verrast met een cameraploeg, confetti en de beker. Bekijk alle filmpjes in de YouTube playlist

Winaars Brabantse voorleeswedstrijd.png

Bekijk de informatie over de provinciale finales voor Limburg en Brabant. Inclusief filmpjes van Teun Aarden en Bart Storcken waarin ze de voorleeskanjers alvast toejuichen en goede tips geven: 

Limburg

 

Brabant

Alle landelijke finales zijn afgelast. 

Bekijk ook onze leestips voor kinderen en volwassenen.

Blijf vooral (voor)Lezen!