Verkiezingen

Bij de verkiezingen komt er veel informatie op mensen af. Over het stemproces, de partijprogramma’s en tijdens de debatten. De Bibliotheek kan informatie ter beschikking stellen, ontmoeting en debat faciliteren en mensen wegwijs maken in het stemproces. Meer weten over de verschillende verkiezingen? Bekijk onderstaande pagina's voor meer informatie. 

Tweede Kamerverkiezingen

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen worden de leden van de Tweede Kamer gekozen. De laatste Tweede Kamerverkiezingen vond plaats op 22 november 2023. 

Lees meer over de Tweede Kamerverkiezingen 

Gemeenteraadsverkiezingen

Een gemeenteraadsverkiezing is een verkiezing waarbij de gemeenteraad van een gemeente wordt gekozen. Op 16 maart 2022 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats.

Lees meer over de Gemeenteraadsverkiezingen

Provinciale Statenverkiezingen

De Provinciale Statenverkiezing is de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten in Nederland. Op 15 maart 2023 vonden de laatste verkiezingen plaats.

Lees meer over de Provinciale Statenverkiezing

Europese verkiezingen

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats van 6 tot 9 juni 2024. Tijdens de Europese verkiezingen kiezen de burgers van de Europese Unie hun vertegenwoordigers als leden van het Europees Parlement.

Lees meer over de Europese verkiezingen