Programmerenprogrammeren.png

Met programmeren lossen kinderen grote problemen op door er kleinere stappen van te maken. Logisch denken, ook in het dagelijks leven, is het resultaat. Programmeren moeilijk? In de Makersbuzz bewijzen kinderen van het basis- en voortgezet onderwijs het tegendeel!

Wat is het?

  • Programmeren is een manier van denken: stapsgewijs
  • Kinderen onderzoeken en creëren zelf oplossingen in plaats van deze te consumeren
  • Logisch leren denken, het resultaat is iedere dag toepasbaar

Waarom zet je het in als school?

Leer kinderen logisch denken. In een ritme en structuur. Alleen op die manier kan een computer namelijk een probleem oplossen: stap voor stap. Kinderen ontdekken dat zij deze denkwijze op ieder moment kunnen inzetten en zo grote en kleine problemen sneller onder de knie hebben.

Met de MakersBuzz op school zijn de kinderen aan de slag gegaan met ontdekkend leren. Juist als het even misgaat leren kinderen er veel van. Kinderen ervaren bijvoorbeeld zelf dat programmeren letterlijk stapje voor stapje moet’
Leerkracht speciaal onderwijs, Lenneke Oort van basisschool het Kompas, Etten-Leur

 

Aan welke 21e eeuwse vaardigheden werkt het kind?

  • Computational thinking
  • Probleem oplossen
  • ICT-vaardigheden

Workshop

In de workshop Programmeren (2 uur) gaan kinderen aan de slag met verschillende robots. Afhankelijk van de leeftijd gaan zij in stappen leren hoe je een robot aanstuurt met de Bee Bot of de Dash en Dot of de LEGO Mindstorms. Natuurlijk wordt er een combinatie gemaakt met andere maakapparatuuur. Zo kan er bijvoorbeeld met de 3D-printer een hoed voor Dash gemaakt worden.

Aanmelden

Wil je deze workshop inzetten? Vraag de bus direct aan en vul het onderstaande formulier in!

 

Interesseformulier inzet MakersBuzz 2019