Onderzoek: inzichten voor een Toekomstbestendige Bibliotheek

Ontdek de laatste trends en voorkeuren en behoeften van medewerkers, bezoekers en gebruikers van jouw bibliotheek, door middel van onderzoek van Cubiss. En verkrijg essentiƫle inzichten voor strategische besluitvorming en ontwikkel een toekomstbestendige en impactvolle bibliotheekservice.

Met uitgebreide ervaring en een divers aanbod aan kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksdiensten, biedt Cubiss bibliotheken waardevolle data en inzichten voor uitmuntende dienstverlening van bibliotheken.

Onze expertise omvat

Medewerkers- en/of vrijwilligersonderzoek 
Met diepgaande ervaring in het analyseren van werkbeleving, motivatie en betrokkenheid, biedt Cubiss gedetailleerde medewerkersonderzoeken en vrijwilligersonderzoeken, die het werkplezier en de prestaties binnen bibliotheekorganisaties verhogen. 

Klanten- en gebruikersonderzoek 
Cubiss voert zorgvuldig onderzoek uit om als bibliotheek naadloos aan te kunnen sluiten bij de behoeften van leden, bezoekers en gebruikers. We selecteren gezamenlijk onderzoeksmethoden die jouw vraagstukken het beste in kaart brengen en verschaffen diepgaande analyses van gedrag, voorkeuren en wensen, die de basis vormen voor verbeterde dienstverlening.  

Impactmeting 
We adviseren bibliotheken bij het opstellen van een veranderaanpak (Theory of Change) en de impactdoelstelling die daarbij hoort. Met aansluitend een tevoren gedefinieerde impactmeting. Zie ook onze Impact Toolkit. 

Onderzoek op maat 
Naast onze beproefde standaardonderzoeken biedt Cubiss ook op maat gemaakte onderzoeksoplossingen voor specifieke vragen of uitdagingen binnen jouw organisatie. In overleg stellen we een onderzoeksopzet samen die aansluit op jouw wensen en behoefte. 

Dankzij een veelzijdige toepassing van onderzoeksmethoden en onze uitgebreide ervaring in de bibliotheeksector, levert Cubiss betrouwbare, data-gedreven inzichten die de basis vormen voor strategische groei en vernieuwing. 

Contact 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bibliotheek? Laat het me weten: Bob Derix.