21ste eeuwse vaardigheden

Elke dag samen een beetje beter

Meer en meer beseffen we dat we anders moeten gaan leren. De verandering van de wereld naar een kennis- en netwerksamenleving vraagt om ‘nieuwe’ competenties van burgers; skills om optimaal mee te kunnen doen in de samenleving in de 21ste eeuw.

Het aanleren van de 21ste eeuwse vaardigheden betekent dat je kinderen voorbereidt op een leven als burger in een mediarijke samenleving. Media worden steeds complexer. Voorbereiden van kinderen op het kritisch en bewust gebruik van ICT-toepassingen die ze nodig hebben in hun toekomstige beroep is essentieel. Zo ook het effectiever en efficiënter maken van het onderwijs. Begeleiding is noodzakelijk, thuis, vanuit de bibliotheek en het onderwijs.

We leren immers niet meer voor een loopbaan, maar voor het leven.

Jet Bussemaker, minister van OCW

Om meer op maat les te kunnen geven en om leerlingen 21ste eeuwse vaardigheden bij te brengen, is scholing van docenten nodig. Cubiss biedt trainingen op maat voor docenten, leerlingen en ouders. Zoals de training ‘social media aan brugklassers’ en ‘digitale weerbaarheid’. Wil je eens van gedachte wisselen over de mogelijkheden voor je organisatie? Neem gerust contact met ons op. Elke dag samen een beetje beter!

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.