Datum

Zomerlezen - De zomer komt eraan! 

De zomer is weer in aantocht! Zwemmen of buitenspelen tijdens de vakantie is natuurlijk heel belangrijk en leuk. Maar het is ook belangrijk om het lezen te onderhouden. Want als je goed kunt lezen, dan kun je de hele wereld aan. In de vakantie is lezen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Juist voor kinderen die uit zichzelf niet zo snel een boek pakken, is het ‘zomerlezen’ bedacht. Zo voorkom je in de vakantie een terugval in leesniveau en leesmotivatie.

De Zomer-Lees-Challenge is er voor kinderen vanaf groep 3, het Vakantie-doe-boekje voor kinderen in groep 3 en 4, de Zomer-Lees-Reis voor de onderbouw en de Zomer-Lees-Expeditie voor de bovenbouw. Deze materialen kunnen kinderen een extra stimulans geven om tijdens de zomervakantie enkele boeken te lezen en te ontdekken dat lezen in de zomer ook heel leuk kan zijn. 

Aanbod 2023

De materialen kunnen zowel gebruikt worden voor de samenwerking met scholen als in de bibliotheekvestiging om het lezen in de zomervakantie te stimuleren. Met de drukwerkbestanden kunnen bibliotheken zelf de oplage bepalen en de bestanden laten drukken. Ook de materialen die we in 2021 ontwikkelden zijn nog prima bruikbaar.

Meer informatie en alle bestanden vind je hier.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>