Datum

Training Gastdocent Doe je Digiding

Op maandag 19 juni organiseerden Cubiss Limburg samen met Stichting Digisterker de training 'Gastdocent Doe je Digiding'. Acht deelnemers vanuit zeven verschillende Limburgse Bibliotheken hebben na afloop het certificaat Gastdocent Doe je Digiding ontvangen. Een mooi resultaat!

De deelnemers werden door Marith Clignet, adviseur jongereneducatie bij Stichting Digisterker opgeleid. Er was aandacht voor het lesprogramma Doe je Digiding, het werken met de doelgroep jongeren en het voorbereiden van gastlessen.

De training werd afgetrapt met een korte quiz. Mogen hotels nu wel of geen kopie van ID-kaart/paspoort maken? Wat is het minimum jeugdloon? Hoe heet telefoonfraude?

Verder kregen de deelnemers inzicht in de doelgroep jongeren. De adolescentiefase, hun nieuwsgierigheid, generatie Z en de drie basisbehoeften van een jongeren (autonomie, sociale verbondenheid en competentie). Daarnaast was er tijdens de training ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de doelgroep en hoe je de doelgroep kan benaderen.

Tot slot hebben de deelnemers in groepjes een gastles voorbereid en gaven ze de eerste vijf minuten van die gastles aan de andere deelnemers. 

"In de training vond ik de interactie prettig, de informatie was praktisch en duidelijke uitgelegd, ook de sfeer was open en gezellig." – Deelnemer training Gastdocent Doe je digiding!

Kortom, veel geleerd!

Wil jij misschien ook de Training Gastdocent Doe je digiding! volgen? Meer informatie vind je hier 

Heb je vragen over Doe je Digiding? Neem dan contact op Loes Steens, adviseur Leven Lang Ontwikkelen, Digitale Inclusie en Digitaal Burgerschap.

Op 29 augustus is er een online kennisdelingsbijeenkomst van DigiVitaler.
Aanmelden kan hier

Naar overzicht Actueel en Blogs >>