Datum

Terugblik: AVG opfris- en intervisiedag Privacy Officers 

Op 23 november hebben 13 medewerkers van 11 Limburgse bibliotheken de AVG opfris- en intervisie training bij Cubiss in Heerlen gevolgd. Aanleiding voor deze bijeenkomst is het feit dat bibliotheken het erg belangrijk vinden om zorgvuldig om te gaan met gegevens van derden en hun AVG- en privacybeleid willen verbeteren. Onder begeleiding van Theo Kusters van Privacy Collectief en David Bul van Cubiss zijn de grondbeginselen van de AVG en Privacy-wetgeving besproken waarbij steeds de link werd gemaakt naar de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk van de eigen organisatie. 

Daarnaast heeft deze enthousiaste groep deelnemers die dag veel kennis uitgewisseld en ervaringen met elkaar gedeeld op het gebied van AVG en privacy.

Quotes over de ervaringen van deelnemers:

‘Ik heb geleerd dat we op sommige punten nog zorgvuldiger dienen om te gaan privacy en om dit beter vast te leggen en te communiceren met de medewerkers.’

‘De training was erg goed verzorgd!’

‘Waardevol om ervaringen te delen met andere biebs.’

Wat ga je doen met deze kennis/ vaardigheden?

Wordl AVG opfriscursus

 

Uit de evaluatie van deze bijeenkomst blijkt dat:

  • 78 % van de deelnemers nieuwe inzichten/kennis heeft opgedaan;
  • 67% van de groep van plan is om hun opgedane kennis te delen met collega’s; 
  • 78% van de deelnemers ideeën heeft over hoe zij verbeteringen in hun werk kunnen doorvoeren; 
  • alle deelnemers hebben aangegeven dat zij handvatten hebben ontvangen om de opgedane kennis toe te passen in hun werk.

Ook komend jaar is er vanuit Cubiss in samenwerking met de bibliotheken aandacht voor het AVG, privacy en informatiebeveiliging in de vorm van training, ondersteuning en kennisuitwisseling.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>