Datum

Storytelling - Eén + één is drie

In Eén + één is drie, het vierde deel van de reeks Storytelling vragen we wat een leven lang ontwikkelen voor bibliotheken betekent. Waarom werken ze samen op dit thema? Wij vroegen drie bibliotheken (De Kempen, De Nieuwe Veste en Huis73) en hun partners alles over hun samenwerking.

Voor het eerste interview spraken we met Marly Sengers (Bibliotheek De Kempen) en Jan Karsmakers (Volksuniversiteit De Kempen) over hun samenwerking.

Als iets niet lukt wil het niet gelijk zeggen dat de samenwerking of het project mislukt is.

Voor het tweede interview spraken we met Evelien van Deursen, trainer en coach in mindfulness, en met Henriëtte van Lamoen, community librarian bij Huis 73 in Vught. Over mindfulness in de bibliotheek.

Ik spreek mensen die nu zeggen: ‘Ik heb dat toen bij jou geleerd en ben daar zo en zo mee verder gegaan’. Dat is gaaf om te horen.

Als laatste spreken we met Rinske Faas (Taalhuiscoordinator bij Nieuwe Veste) en Letizia Rompelberg (Zout), die hun krachten hebben gebundeld voor de theatervoorstelling Ik Ben Hier. Zout is een culturele theaterorganisatie, waarbij theater wordt ingezet om maatschappelijke vraagstukken op het podium te zetten.

Ik vind het heel sterk dat in de producties van Zout iemand zichzelf speelt en zijn/haar eigen verhaal gebruikt. Een laaggeletterde kun je niet spelen. 

Er zijn meerdere edities in de reeks Storytelling, je vind ze hier

Naar overzicht Actueel en Blogs >>

Downloads

Bestanden