Datum

Seminar Cyberveiligheid en bibliotheken

7 juni 2023 | 14.00 – 17.00 uur | Bibliotheek Neude, Utrecht 

 

Voor bestuurders, directieleden, leidinggevenden

 

AANMELDEN KAN VANAF NU! 

Cyberveiligheid is een noodzaak en één van onze grootste uitdagingen. Vrijwel dagelijks horen en lezen we over hacks en gestolen data. Bibliotheken, met een kleine vier miljoen geregistreerde gebruikers, beheren veel persoonsgegevens. Zijn ze daarmee een interessant doelwit? Cybercriminaliteit is een aantrekkelijk verdienmodel geworden. Waarmee en met wie hebben wij eigenlijk te maken als wij het hebben over cybercriminaliteit? Hoe zorgen we voor een nog betere bescherming van vitale gegevens, onze netwerken, systemen en apparaten?

Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens het seminar over Cyberveiligheid en bibliotheken. 

Urgent en actueel 

Dat de dreiging van het platleggen van de gehele digitale infrastructuur zeker geen ‘ver van je bieb’ is weet Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam. Hij is één van de sprekers op het BiSC-seminar Cyberveiligheid en bibliotheken

Zorgdragen voor een cyberveilige organisatie is inmiddels een essentieel onderdeel van onze dagelijkse verantwoordelijkheid geworden. Maar hoe doe je dat? Hoe blijf je alert en welke voorzorgsmaatregelen moet iedere organisatie treffen? 

Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens het landelijke seminar dat BiSC op 7 juni organiseert over cyberveiligheid.   

Kortom: kom naar het seminar over cyberveiligheid en bibliotheken op 7 juni en laat je bijpraten over de risico’s en hoe hier mee om te gaan.

Sprekers 

  • Sebastiaan van ’t Erve, burgemeester van Lochem over hoe Lochem in oktober 2019 ternauwernood ontsnapte aan een complete platlegging van de dienstverlening. 
  • Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam over de hack-aanval die de bibliotheek trof in november 2022. 
  • Age-Jan van der Meer (Kouters Van der Meer) en Ralf Bardoel (CREDS) over de gedaanten van een cyberaanval en het verdienmodel van criminelen. Zij geven bovendien een live-inkijkje in het darkweb.  
  • Petra Oldengarm, directeur Cyberveilig Nederland over een goede cybersecurity aanpak, regelgeving en biedt cyberveiligheid ook kansen?   

Het inhoudelijke programma eindigt om 17.00 uur. Na afloop is er volop gelegenheid om met een drankje en borrelhap na te praten en te netwerken.  

Aanmelden 

Inschrijven kan via deze link

Een ticket kost 75,00.

Heb je een kortingscode gekregen? Die kun je gebruiken tijdens het aanmelden.  

En: verspreid gerust deze uitnodiging onder collega-directeuren, leidinggevenden en privacy officers van bibliotheken!

Heeft u nog vragen over het seminar? Mail: info@biscutrecht.nl

  

Achtergrondinformatie 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>