Datum

Readification nieuwe Verborgen Verhalen live!

Na het succes van vorig jaar, lanceren de Leescoalitie, NBD Biblion en Ubisoft een vervolg van Readification! "Gezamenlijk slaan we opnieuw de handen ineen om ontlezing bij jongeren tegen te gaan. We brengen de wereld van literatuur samen met de wereld van gamers."

Vanaf 13 december staat het verhaal van Abdelkader Benali en Roderick Leeuwenhart live in de Ubisoft Special-App. 

Verborgen Verhalen

Vorig jaar schreven Ronald Giphart en Margje Woodrow verborgen verhalen achter Assassin’s Creed Valhalla. In dit vervolg van Readification, dompelen maar liefst zes schrijvers zich in verschillende games om een verborgen verhaal te schrijven! Deze verhalen worden in drie verschillende campagne waves gepubliceerd:

  • December 2022: Abdelkader Benali – Roderick Leeuwenhart (AC Valhalla)
  • April 2023: Manon Uphoff – Marcel van Driel (Skull & Bones)
  • September 2023: Marion Pauw – Rima Orie (AC Mirage)

Deze verhalen worden, net als vorig jaar, gepubliceerd in de Ubisoft Special-App. In deze app lezen gamers over nieuwe games, dienst verhaallijn en hoofdpersonages. Daar worden vanaf de verborgen verhalen van de bovenstaande schrijvers toegevoegd. Gamers lezen de verhalen dus in de app. 
Deze verhalen worden versterkt met een extra leeservaring door visuals, videobeelden en geluidseffecten die zijn toegevoegd tijdens het lezen. Daarnaast is het voor lezers mogelijk om tijdens het lezen meer uitleg te krijgen over historische termen en gebeurtenissen uit het verhaal.

Toolkit 

Wil jij als bibliotheek aan de slag met Readification? Leuk! Er zijn verschillende materialen beschikbaar om in te zetten, zoals animaties, website-banners, posters en social media posts. Een deel van deze materialen is ook aan te passen met een eigen boodschap of evenement.

Bekijk en download hier de volledige toolkit.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>