Datum

Online magazine Lees Lezer Leest!

Editie Breek de bubbel

'Muziek is sociale poëzie, het verbindt mensen'

Diversiteit is een breed begrip. We hebben het al snel over geslacht, gender (identiteit en -expressie), afkomst, leeftijd, geaardheid of handicap, maar diversiteit gaat ook over bijvoorbeeld politieke overtuiging, talenten, verschil in kennis of persoonlijkheid. Het gaat om zijn wie je bent en geaccepteerd worden voor wie je bent. Daar moet de maatschappij in meebewegen. 

Een inclusieve samenleving bereiken we door samen aandacht te besteden aan inclusie en dat te blijven doen. Om ernaartoe te werken dat ieder kind volledig zichzelf kan zijn. Maar hoe verhoud je je dan tot anderen? En hoe verhouden anderen zich tot jou? Je leest het in deze achtste editie van Lees Lezer Leest! 

Met een bijdragen van onder andere Paul Adels, directeur van bibliotheekorganisatie Theek 5, beeldend kunstenaar en educator Shahaila Winklaar en muziekpedagoog Félice van der Sande. 

Het magazine Lees Lezer Leest! - Breek de bubbel lees je hier.

Ook deze editie heeft een LeesWijzer die de lezer helpt bij het delen van relevante content met samenwerkingspartners en stakeholders.


Eerder verschenen:

Lees Lezer Leest! - Bruggenbouwers
Lees Lezer Leest! - Leesprofessional
Lees Lezer Leest! - Meertaligheid

Je vindt deze edities en meer hier. Met verdiepende artikelen, praktijkverhalen en inspirerende tips.

Heb je ideeën voor eventuele volgende edities? Tip ons via educatie@cubiss.nl.

Veel kijk-, luister- en leesplezier!

Naar overzicht Actueel en Blogs >>