Datum

Oefenen.nl Award voor Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken

Maandagochtend 28 augustus werd door Stichting Oefenen.nl de Oefenen.nl Award 2023 uitgereikt aan Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken. Met de Oefenen.nl Award worden bibliotheken in het zonnetje gezet die intensief werken met de programma’s van Oefenen.nl. De winnaars zijn gebaseerd op hun aantal behaalde ranglijstpunten verdeeld over 4 categorieën, namelijk S, M, L en XL Bibliotheken.

Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken heeft in de categorie S de meeste ranglijstpunten gescoord, maar liefst 712.780! Dit is een serieus aantal voor een kleine bibliotheek. Hier mogen ze dan ook heel trots op zijn! Dat zijn wij namelijk ook.

Het was een gezellige bijeenkomst waarbij de vrijwilligers, deelnemers en medewerkers in het zonnetje werden gezet. Ook wethouder Alex Schiffelers was van de partij. Directeur Rashid Leonard Azimullah van Stichting Oefenen.nl trapte af met een korte presentatie, waarna hij de award uitreikte aan Martine Hazen, directeur van Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken en Jens Horbach, coördinator Basisvaardigheden.

Martine Hazen gaf direct aan heel trots te zijn, maar dat alle lof uitgaat naar Jens, de vrijwilligers en de deelnemers van de computercursus Klik & Tik.

Twee vrijwilligers die aanwezig waren, zijn zelf ooit begonnen als deelnemer van de computercursus Klik & Tik. Na het volgen van Klik & Tik kregen ze de smaak te pakken en wilden ze andere verder helpen met de computer. Doordat zij zelf als deelnemer zijn begonnen, krijgen ze veel bewondering van de huidige deelnemers. De deelnemers kregen hierdoor het vertrouwen dat zij ook met genoeg oefenen, de computer onder de knie gaan krijgen.

Naast Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken viel ook Bibliotheek Gulpen-Wittem in de prijzen. Zij eindigde met 540.736 punten op nummer twee.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>