Datum

Media Ukkie Dagen - Balans: Bewegen met Media

Op een gezonde manier tv kijken, kan dat? En wat is te veel schermtijd? Ieder kind gaat vroeg of laat met digitale media aan de slag. Dat is leuk, kan leerzaam zijn en het kan ouders nét dat beetje ruimte geven in een drukke dag. Het is belangrijk dat kinderen gezond opgroeien met media. Bewegen met media kan bijdragen aan een gezonde balans tussen bewegen en zitten. 

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het is belangrijk dat kinderen gezond opgroeien met media. Ouders en opvoeders letten op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. Professionals kunnen hen daarin bijstaan. Tijdens de campagne gaan professionals binnen die balans aan de slag met hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Lang achter elkaar of afgewisseld met andere activiteiten? Hoe bewegen kinderen mét media? De campagne geeft tijdens deze week inspiratie, richting en concrete tips in de zoektocht naar balans.

Kom in actie!

Kom ook in actie en sluit met jouw bibliotheek aan bij de Media Ukkie Dagen en organiseer een voorleesuurtje, een media-speelochtend, een informatiebijeenkomst of ga op een andere manier aan de slag met het onderwerp. Organiseer jij een activiteit tijdens de Media Ukkie Dagen? Meld jouw activiteit aan op de landelijke kaart. 

Netwerksessie 22 maart

Zoek je verdiepende kennis en handvatten om ouders, opvoeders en ukkies te kunnen helpen met digitale balans en bewegen met media? Kom dan naar de gratis online Netwerksessie 'Bewegen met media? Op zoek naar balans' op 22 maart, van 10.00-12.00 uur.

Tijdens de Netwerksessie vertelt  Anouk Tuijnman (Trimbos-instituut) over de resultaten van het verdiepende Iene Miene Media-onderzoek over bewegen met media. Rebecca Beck (Kenniscentrum Sport en Bewegen) deelt beweegadviezen voor jonge kinderen en tips om bewegen te stimuleren, met en zonder media. Aanmelden kan hier.

Landelijk Webinar #MUD23 voor bibliotheken 28 maart

Om bibliotheken te helpen op een gemakkelijke manier een online activiteit aan te bieden voor ouders en grootouders, wordt landelijk op dinsdagavond 28 maart 2023 van 20 uur tot 21 uur het webinar ‘Kom in beweging met media’ georganiseerd. Meer informatie en aanmelden via BNetwerk. 

Tien tips & andere tools

Gebruik en deel deze tien tips om bewegen te stimuleren met media. Bekijk hier meer handige tools en manieren om deel te nemen aan de campagne.  

Campagnemateriaal

Laat zien dat je meedoet aan de Media Ukkie Dagen 2023! Vraag online aandacht met #MUD23  en download het campagnemateriaal. In de toolkit vind je posters, beeld voor sociale media en teksten. De toolkit wordt in de loop naar de campagne verder aangevuld.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>