Datum

Lees, Lezer, Leest! - Veerkracht

En het nut van succesvolle mislukkingen

De meeste mensen houden van succes. Op zich is daar niets mis mee, maar het kan ook doorslaan. De lat wordt vaak heel hoog gelegd in onze maatschappij, de prestatiedruk is enorm. Bij steeds meer mensen – ook bij kinderen – ontstaat een angst om te falen. Dat kan voor veel stress zorgen, met alle gevolgen van dien. Terwijl als je de angst om te mislukken in de ogen kijkt, en dus durft te falen, er ook veel moois op je pad kan komen. 

Je angst kan veranderen in durf en lef, waardoor je jezelf niet langer beperkt, maar juist stimuleert in je ontwikkeling. En waardoor je misschien ook oog krijgt voor de bijvangst van je mislukking. Serendipiteit noem je dat, het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl je op zoek was naar iets anders. Wetenschappers zijn er vaak op bedacht, net als kunstenaars. Zij durven te experimenteren en proberen, omdat je daarvan leert. Net als kinderen eigenlijk – die leren de wereld ook kennen door te kijken, door na te doen, door uit te proberen en dus door te vallen en ook weer op te staan.   

In deze editie van Lees, Lezer, Leest! besteden we aandacht aan het omgaan met fouten maken en falen. Hoe doe je dat als professional? Wat moet je in huis hebben om risico’s te durven nemen en uitdagingen het hoofd te bieden? Hoe doorbreken we de perfecte plaatjes die we op sociale media krijgen voorgeschoteld? Jonge kinderen lijken een onbevangenheid te hebben die veel volwassenen zijn kwijt geraakt. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen die veerkracht houden of opnieuw verkrijgen om te kunnen meebewegen met de teleurstellingen en tegenslagen in het leven?

Lees het antwoord op deze vragen en meer in Lees, Lezer, Leest! - Veerkracht.

Veel kijk, luister en leesplezier met deze editie! En deel deze gerust binnen je netwerk. 

Lees, Lezer, Leest! - Veerkracht


Eerdere edities

Lees, Lezer, Leest! - Veerkracht is de eerste editie van 2024. In totaal zijn er 10 edities uitgebracht.

Vorig jaar verscheen:

Lees, Lezer, Leest! - Leiderschap in lezen
Lees, Lezer, Leest! - Breek de bubbel
Lees, Lezer, Leest! - Bruggenbouwers

Naar het overzicht van Lees, Lezer, Leest!

Heb je ideeën voor eventuele volgende edities? Tip ons via educatie@cubiss.nl.

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>