Datum

Inspiratiegids aanbod Digitaal Burgerschap voor Jongeren

Wil jij je als bibliotheek meer inzetten op programmering voor jongeren? Dan kan deze inspiratiegids je mogelijk goed op weg helpen.  

Wat kan je verwachten in deze inspiratiegids?

We beginnen met een terugblik op het geslaagde symposium Kansengelijkheid voor jongeren, dat plaatsvond op 20 oktober bij Dynamo in Eindhoven. Met diverse sprekers en workshops, zoals Represent Jezelf en Get a Grip, zijn bibliotheken geïnspireerd geraakt in het organiseren van activiteiten waarmee de doelgroep jongeren nog beter bereikt kan worden.

Een onderwerp dat onder andere aan bod kwam tijdens het symposium, was het programma Doe je Digiding. Het online regelen van allerlei zaken zoals het terugvragen van loonheffing op je bijbaan of het aanvragen van een DigiD, houdt jongeren bezig. Bibliotheek Kerkrade ging met deze behoefte aan de slag. Zij zetten het lesprogramma Doe je Digiding in tijdens vertragingsweken op het vmbo. Wil jij hier meer over weten? Kijk dan naar de presentatie van Celine Jussen.

Een ander onderwerp dat jongeren aanspreekt: cryptocurrency. Vanuit het Limburgse werkplan is er een pilot opgezet, waarin jongeren worden geïnformeerd en kritisch leren te kijken naar het handelen in cryptovaluta. Wat vonden de jongeren ervan? Cubiss-collega Loes heeft het ze gevraagd en de reacties lees je in dit magazine.

Tot slot leggen studenten ICT uit wat het belang is van een goed wachtwoord kiezen. Zij hebben tips gegeven aan de deelnemers van de Klik&Tik-cursus. We delen de ervaringen die opgedaan zijn in Bibliotheek Weert in samenwerking met het Gilde en in De Domijnen in samenwerking met het Vista college.

Lees hier de inspiratiegids!

Veel leesplezier. 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>