Datum

Het IDO bij Bibliotheek Nieuwe Veste Breda

Interview opstart Informatiepunt Digitale Overheid Nieuwe Veste

IDO Breda klein.jpg

Op 3 juli 2019 opende Nieuwe Veste op haar locatie Bibliotheek Noord een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook op de locatie BIbliotheek Zuid is een IDO aanwezig. Wij spraken met BIanca de Brie, projectleider bij Bibliotheek Nieuwe Veste in Breda over haar ervaring met het Informatiepunt Digitale Overheid. 

IDO en de wettelijke taak bibliotheek

Bianca is blij met hun IDO. Bianca: "IDO is een mooie manier om je bibliotheek wettelijke taken goed op te kunnen pakken: laagdrempelig en een goede digitale dienstverlening staan voorop. Samenwerking met andere partijen is een must."

Informatiepunt Digitale Overheid in Breda

Bianca vertelt over de twee vestigingen die een IDO hebben. Op beide locaties is het informatiepunt direct zichtbaar vanuit de entree en voor iedereen toegankelijk. Het IDO heeft de vorm van een huisje. Zo biedt het een beschermde omgeving. En natuurlijk zijn de logo's goed zichtbaar.

De bibliotheek in het centrum van Breda is nog niet gestart met het informatiepunt. "Vanwege de verbouwing van vorig jaar en het coronavirus zijn we hier nog niet echt gestart."

Scholing medewerkers 

Bibliotheekmedewerkers hebben drie trainingen gevolgd: de landelijke e-learning, de training met een acteur en de training klantgerichtheid. Begin dit jaar hebben de medewerkers de blended learning 'De publieke dienstverlening en de maatschappelijk-educatieve bibliotheek' doorlopen. Een training van Cubiss waarbij ze de inhoudelijke context voor Breda in hebben gevuld. Het was een fijne stap om de landelijke ontwikkelingen in een Bredase context te plaatsen. 

Samenwerking met partners IDO

Ook vertelt Bianca over de partners van het IDO en welk effect de samenwerking heeft. Zo werken ze samen met het Taalhuis Breda en Zorg voor elkaar Breda. Door per locatie goed te netwerken weten ze elkaar beter te vinden. Het effect? Ze verwijzen onderling beter door naar elkaar. 

Lees het volledig interview met Bianca voor meer tips en tricks over het over het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

Lees het hele interview met Bianca >>


Meer interviews over Digitale Inclusie in de bibliotheek:

<< meer over digitale inclusie

Naar overzicht Actueel en Blogs >>