Datum

Hoe pak je laaggeletterdheid aan?

Ontdek hoe Cubiss jou kan helpen

Laaggeletterdheid is een uitdaging waar we samen iets aan kunnen doen. Cubiss biedt een bibliotheek unieke inzichten met de NT1 Taalgroeiers analyse, ontwikkeld door Whize (voorheen Mosaic). Deze tool brengt personen met een vergrote kans op laaggeletterdheid in kaart binnen jouw werkgebied. Wie zijn ze? Wat zijn hun kenmerken? En wat motiveert hen? 

Doelgroep beter in beeld, wat analyseren wij dan precies? 

Door de analysetool in te zetten, krijg je direct toegang tot waardevolle informatie over de groep waar een verhoogd risico op laaggeletterdheid aanwezig is. Wij analyseren op gemeenten, dorp en wijkniveau waardoor je een overzicht krijgt van het aantal huishoudens in jouw werkgebied. Daarnaast biedt het ook geanonimiseerde gegevens voor het opzetten van specifieke acties. 

Ook geeft Whize je inzicht een aantal profielkenmerken van deze groep, zoals hobby's, het koopgedrag en mediakanalen. Met deze inzichten kun je op maat gemaakte strategieën ontwikkelen om deze groep beter te bereiken en met hen samen in actie te gaan om hun taalvaardigheid en persoonlijke ontwikkeling te verbeteren. 

Via de analysetool is per bibliotheek inzichtelijk in welke gemeenten en wijken de groep met vergrote kans op laaggeletterdheid aanwezig is. De bibliotheek weet zo hoe groot deze groep is in omvang (aantal huishoudens) en beschikt over geanonimiseerde adresgegevens voor het bereiken van deze groep met gerichte acties.   
 
Ook zijn er op basis van het profiel een aantal zachtere profielkenmerken geïdentificeerd. Deze bovengemiddelde interesses (hobby’s, koopgedrag en mediakanalen) kunnen worden gebruikt om de referentiegroep te verleiden om tot actie over te gaan (boeien) en behouden (verbinden) om verder te laten groeien in taal en ontwikkeling 

Meer weten?  

Neem contact op met Cubiss-adviseurs Ilse Pullens of Romy van de Pol

 

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>