Datum

Het verhaal van de bibliotheek - Samen Digitaal

In deze publicatie delen we de ervaringen van Bibliotheek Helmond-Peel over het project Samen Digitaal, een vervolg op de VoorleesExpress. Gezinnen krijgen een tablet met diverse apps waarmee alle gezinsleden, soms ongemerkt, hun taal- en digitale vaardigheden in de thuisomgeving ontwikkelen. Er is begeleiding en ondersteuning en de resultaten zijn positief.  

Susan Verheij, community librarian en projectleider Samen Digitaal bij Bibliotheek Helmond-Peel: “Wij laten het gezin kennismaken met de juiste apps. Naast dat ze leuke dingen op de tablet doen, is het voor ons van belang dat ze er ook nog iets van opsteken. Kinderen worden steeds digitaal vaardiger. Als ze naar de basisschool gaan, is de digitale achterstand veel minder. Samen Digitaal verkleint echt de digitale kloof tussen kinderen onderling.” 

Robin Verleisdonk, directeur Bibliotheek Helmond-Peel: “We willen deelnemers en hun gezin, partner en familie in staat stellen om op hun eigen manier de taal- en digitaalontwikkeling van zichzelf en hun omgeving te stimuleren. Dat kan via Samen Digitaal.” 

We spraken met drie medewerkers van Bibliotheek Helmond-Peel: Maxim van Someren (tijdelijk projectleider Samen Digitaal), Susan Verheij (community librarian en projectleider Samen Digitaal) en Sonja Trapman (programmamaker). 

Deze publicatie is gemaakt binnen het project Basisvaardigheden en Leven lang ontwikkelen. 

Lees het verhaal van Maxim, Susan en Sonja

Naar overzicht Actueel en Blogs >>