Datum

Gezocht: werkgroeplid diversiteit en inclusie

Update: Inmiddels is de werkgroep gevuld! Bedankt voor de reacties. Heb je interesse om mee te denken over dit onderwerp? Neem dan contact op met Marit Leendertse

Wil jij samen met collega's uit andere Brabantse bibliotheken en Cubiss aan de slag gaan met diversiteit en inclusie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Diversiteit en inclusie zijn belangrijk, maar nog niet vanzelfsprekend. De bibliotheek moet een plek zijn waar je als bezoeker én als werknemer jezelf kunt en mag zijn en waar je je welkom voelt. De collectie, activiteiten, producten en publicaties moeten dit ook uitstralen. De Brabantse bibliotheken en Cubiss moeten een inclusieve werkplek zijn met een divers personeelsbestand. 

In de nieuw op te richten werkgroep gaan we dit samen oppakken. We leren van elkaar, wisselen ervaringen uit en groeien samen door naar het zijn van een inclusieve werkplek. De focus ligt op diversiteit en inclusie op de werkvloer, maar er zijn verbindingen naar andere onderdelen zoals een diverse en inclusieve collectie en programmering.

In de werkgroep zitten medewerkers met verschillende functies. Zo kunnen we verandering brengen binnen alle lagen in de organisaties. De werkgroep komt eens per 2 maanden (digitaal) samen. Je inzet vraagt ongeveer 20 uur tot het einde van dit jaar. Deze uren worden vergoed. Interesse? Neem contact op met je directeur/manager om dit af te stemmen.

Termijn

Juli 2023 - december 2023

Aantal uur

Ongeveer 20 uur, deze uren worden vergoed. 

Werkzaamheden, kennis en ervaring

Als lid van de werkgroep werk je mee aan onderstaand projectplan. O.a. het meebepalen van de visie en het mee-ontwikkelen van kennisdeling. Ook ben je de linking pin van je organisatie rondom diversiteit en inclusie.

  • Je zet je graag in voor meer diversiteit en inclusie in de branche.
  • Je bent beschikbaar voor ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.
  • Je hebt oog voor anderen.
  • Je legt graag verbindingen binnen en buiten de organisatie.

Vragen

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marit Leendertse.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>