Datum

Gedeputeerde Jos van der Horst bezoekt Bibliotheek Midden-Brabant

Op woensdagmorgen 18 oktober 2023 bezocht Jos van der Horst (SP) de Bibliotheek aan het Wagnerplein in Tilburg. Hij is gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en heeft de portefeuille Energie en Cultuur. Dit was zijn eerste officiële kennismaking met de bibliotheeksector, sinds zijn benoeming zes weken geleden. 

Netwerksamenwerking

Marjo Frenk (manager bibliotheken Noord), Peter Kok (Directeur-Bestuurder Bibliotheek Midden-Brabant) en Henk Snier (Directeur-Bestuurder Cubiss) gaven een inkijkje in de ontwikkelingen en de sectoruitdagingen van de bibliotheken. Met sprekende praktijkvoorbeelden benadrukten zij hoe belangrijk de netwerksamenwerking is, waarin ook de provincie een belangrijke schakel is.
Bibliotheken maken een grootse transitie door. Met trots deelde Peter Kok zijn ervaringen over de verruimde dienstverlening en het toenemende publieksbereik. Bibliotheken, groot en klein, zijn goed in staat stevige stappen te maken. Naast de enorme bevlogenheid van de medewerkers en vrijwilligers, draagt de samenwerking binnen de sector hier ook zeker aan bij.

Compliment

Gedeputeerde Jos van der Horst sprak in de Bibliotheek met een bezoekster van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook sprak hij met een drietal dames die zich inzetten voor tweetalig voorlezen. Hij gaf hen een groot compliment en was onder de indruk van de veelzijdigheid van de activiteiten van de Bibliotheek. 
Deze eerste kennismaking met de Bibliotheeksector werd afgesloten met een lunch, bereid en geserveerd door de Wereldkeuken die gevestigd is bij de Bibliotheek aan het Tilburgse Wagnerplein. 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>