Datum

'Een boek voor jou' in zes talen

In het najaar van 2023 verschijnt een nieuwe editie van de bloemlezing Een boek voor jou. Dit initiatief van Marit Törnqvist is in eerste instantie bedoeld om kinderen in azc’s een welkomstgeschenk te kunnen aanbieden. Maar het is wellicht ook een handige uitgave voor in de bibliotheekcollectie. Het boek verschijnt in zes verschillende talen: Arabisch, Farsi, Turks, Tigrinya, Koerdisch en Somalisch.

Over het boek

De bloemlezing zal bestaan uit verhalen, gedichten en tekeningen van bekende Nederlandse kinderboekenmakers. Van Toon Tellegen tot Annie M.G. Schmidt en van Bette Westera tot Hans en Monique Hagen. Allerlei bekende kinderboekfiguren, zoals Jip en Janneke en Boer Boris, krijgen een plek in het boek. Het wordt een uitgave van ruim 100 pagina’s in hardcover en groot formaat, uitgegeven door uitgeverij Querido.

Inventarisatie

Vanwege de grote vraag naar boeken in deze talen, komt er ook een handelseditie plus een oplage in het Nederlands voor mensen die werken met nieuwkomers. Het gaat dus om zeven verschillende edities. De oplage van de handelseditie hangt af van de vraag naar de boeken. Die zijn we nu aan het inventariseren. De handelseditie verschijnt eenmalig, daarom willen we de vraag zo goed mogelijk in kaart brengen.

Heeft jouw bibliotheek interesse om meerdere exemplaren in te kopen? Stuur dan een mail naar ibby.secretariaat@gmail.com, dan word je aan de mailinglijst toegevoegd. Uitgeverij Querido stuurt dan binnenkort een mail met meer informatie over de prijs en inhoud, waarna voorlopige bestellingen kunnen worden gedaan.

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>