Datum

De wereld lezen met zintuigen

Grote kans dat veel kinderen deze zomervakantie niet of niet ver op reis gaan. Gelukkig is er ‘Wereldleziger’ waarbij leerlingen uit groep 7 en 8 de wereld kunnen ontdekken vanuit hun luie stoel.

Lezen centraal

In Wereldleziger staat het lezen centraal en is de uitdaging om de wereld in 101 opdrachten te lezen met alle zintuigen. Dus niet alleen met de ogen, want de wereld is ook te proeven, te voelen, te ruiken en te horen. Telkens opnieuw lezen we de wereld en geven we betekenis aan wat ons omringt.

Opdrachtenspel

Met dit (online) opdrachtenspel worden leerlingen gestimuleerd en geïnspireerd om te lezen. Op de site wereldleziger.nl staat een gevarieerd aanbod van (lees)opdrachten die verschillende zintuigen prikkelen. Leesbevordering, mediawijsheid en cultuuredcuatie zijn belangrijke uitgangspunten van dit opdrachtenspel. Wereldleziger past binnen het programma Rode Draad en sluit aan bij de aanpak van de Bibliotheek op school.

Zomervakantie

In aanloop naar de zomervakantie is Wereldleziger goed in te zetten. Het vergt voor de leerkracht nauwelijks voorbereiding. Het online programma voorziet in verschillende werkvormen (ook thuisopdrachten ) en leestypes als Friendly Heart, Jolly Joker, Thrill Seeker en Thruth Investigator.

Kijk op https://www.wereldleziger.nl/ voor een demo-versie, waar een aantal van de 101 opdrachten te zien is.

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (juni 2020). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

Naar overzicht Actueel en Blogs >>