Datum

De Limburgse voorleeskampioenen

Tess de Bruin van basisschool De Klimop in Bergen heeft de Limburgse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 gewonnen. Zij las voor uit ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ van J.K. Rowling. 

Volgens de jury nam Tess het publiek en de jury heel goed mee in het verhaal. “Zoals jij het fragment met de slang voorlas, leek het alsof wij allemaal in de kamer erbij aanwezig waren.” 

Tweede en derde werden Laurika Berk van basisschool Sterrenrijk uit Geleen en Melissa Chen van de Hubertusschool in Herten.  

Woensdagmiddag 5 april vond de Limburgse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7-8 plaats in het Royal Theater in Roermond. Zes lokale voorleeskampioenen lazen aan elkaar, het publiek en aan de jury voor uit hun favoriete boek. De jury bestond uit kinderboekenschrijver Jacques Vriens, kinderboekenillustrator Margot Senden en directeur‑bestuurder van Bibliotheek BiblioNu Fons Steggink. 

Op woensdag 24 mei 2023 gaat Tess Limburg vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in TivoliVredenburg in Utrecht.  

Winnaars Pabo en Read2Me! 

Op 5 april is er ook gestreden om de titel van provinciale winnaar van de Pabo Voorleeswedstrijd en Read2Me!. Ninthe Kroes van de Nieuwste Pabo uit Sittard was al verzekerd van een plekje in de landelijke finale, maar gebruikte de provinciale finale om nog een keertje extra te oefenen.  

Marik Thomasita van het Valuascollege uit Venlo won de Limburgse finale van Read2Me! en gaat op 3 juni de provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de voorleeswedstrijd voor brugklassers.  

Winnaar Limburgse finale Read2Me! 2023

Naar overzicht Actueel en Blogs >>