Datum

De DoorleesExpress bij Cubiss

Na een succesvolle pilot in 2022-2023 heeft Stichting VoorleesExpress besloten om de DoorleesExpress vanaf 1 september 2023 als vast onderdeel op te nemen in de dienstverlening. Dat betekent dat alle VoorleesExpress-locaties in Nederland vanaf die datum ook de DoorleesExpress kunnen gaan aanbieden.

Doorgaande lijn

De opzet van de DoorleesExpress is hetzelfde als de VoorleesExpress, maar de DoorleesExpress richt zich op kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Hiermee ontstaat er een doorgaande lijn in het aanbod voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Vanuit de DoorleesExpress kunnen vrijwilligers aan de slag gaan met kinderen die al hebben leren lezen, maar er nog wat moeite mee hebben of niet gemotiveerd zijn. Om deze doelgroep goed aan te kunnen spreken en om goed aan te sluiten bij hun behoefte en leefwereld, krijgen de vrijwilligers materialen die speciaal gericht zijn op deze leeftijdsgroep. Ook kunnen ze samen met het kind werken met het Dagboek van een Doorlezer.

De rol van Cubiss

Cubiss zal net als bij de VoorleesExpress een coƶrdinerende rol hebben bij de uitvoering van de DoorleesExpress in Brabant en Limburg. Wij zien het als een waardevolle toevoeging op het bestaande aanbod. De pilot heeft bovendien aangetoond dat er in ons werkgebied behoefte aan is. Locaties van de VoorleesExpress kunnen voor ondersteuning bij de uitvoering van de DoorleesExpress vanaf 1 september 2023 terecht bij ons terecht.

Als een locatie naast de VoorleesExpress ook de DoorleesExpress uitvoert, wordt de omgeving in MijnVoorleesExpress uitgebreid zodat aanmeldingen, koppelingen en trajecten voor beide projecten in dezelfde omgeving verwerkt kunnen worden. Hier vind je meer informatie over de kosten.

Meer weten over de DoorleesExpress?

Je kunt bij ons terecht als je meer informatie wilt over de DoorleesExpress. Neem contact op met Renske Jongejan of Anke Werker.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>