Datum

Aan de slag met de SDG's in jouw bibliotheek

Het aantal vaste klanten bij de Voedselbank groeit. Nederland heeft dit jaar op 12 april al de bio-capaciteit voor heel 2023 gebruikt. Wetenschappers spreken steeds vaker van een klimaatnoodtoestand.

De krantenkoppen liegen er niet om. De wereld staat voor grote uitdagingen, die ons allen in meer of mindere mate treffen. Dat voelt soms overweldigend: Je maakt je zorgen en wilt wat doen. Maar wat kun jij doen om jouw steentje bij te dragen aan zulke grote problemen? Waar moet je beginnen? En heeft het wel zin?

Ja, jij bent nodig! Als iedereen iets doet, doen we samen heel veel. Om mensen wereldwijd te helpen om in actie te komen, zijn de Sustainable Development Goals in het leven geroepen (SDG’s). De SDG’s zijn ons kompas om tot 2030 grootschalige veranderingen wereldwijd in goede banen te leiden. Door lokaal, regionaal en (inter)nationaal te werken aan de SDG’s, maken we wereldwijd veel impact.

In de afgelopen jaren hebben bibliotheken in Nederland en daarbuiten bewezen dat juist onze sector een onmisbare rol heeft in de aanpak van de SDG’s. Met een fysieke plek dichtbij alle inwoners, kunnen bibliotheken mensen een stapje verder helpen. Zo brengen bibliotheken mensen lokaal samen, maken ze kennis deelbaar, en faciliteren ze lokale initiatieven. Kortom: Bibliotheken brengen mensen in beweging voor de SDG’s!

Webinars

Maar hoe ga jij aan de slag in jouw bibliotheek? Waar begin je? Hoe krijg je anderen mee? En wat doen andere bibliotheken eigenlijk? In het tweeluik webinars ‘Aan de slag met SDG’s in jouw bibliotheek’ nemen we je mee met dit vraagstuk en geven we je handvaten om zelf aan de slag te gaan met SDG’s in jouw bibliotheek! Bekijk de webinars op deze pagina

Check ook de formatbooks op www.sdg-bibliotheek.nl voor meer informatie en om stap voor stap de SDG’s in jouw bibliotheek te implementeren!

Naar overzicht Actueel en Blogs >>