• Cubiss adviseert en ondersteunt organisaties die zich gesteld zien voor vraagstukken op het gebied van
    lezen, leren en informeren
  • We bieden oplossingen die bijdragen aan
    ontwikkeling van mensen en meedoen van iedereen
  • We leggen connecties met partners en ontwikkelen allianties
    omdat je samen verder komt

MediaLab Festival komt terug naar BrabantHeader aankondiging MediaLabFestival 20172.jpg

Cubiss organiseert samen met Cinekid en de Brabantse bibliotheken dit jaar voor de tweede keer het tweedaagse MediaLab Festival in Brabant op drie locaties.

Het MediaLab festival is een interactieve en digitale speeltuin waarin leerlingen kennis maken met techniek, ICT en mediawijsheid door diverse mini workshops. Zo kunnen zij hun eigen Virtual Reality brillen maken, ontdekken wat er komt kijken bij presenteren, een hologram van zichzelf maken, eigenwijze robots bouwen, plaatsnemen in de bioscoop van de toekomst, lossen zij problemen op met apps en voeren zij allerhande mediaopdrachten uit. Kortom; het MediaLab Festival laat je de meerwaarde van Techniek, ICT, Creativiteit, Mediawijsheid en dus 21e eeuwse vaardigheden zien. Ervaar zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk kunnen verrijken en dat het best eenvoudig is. Van inspireren tot creëren in de klas. Het is dé plek om leerlingen van groep 6 t/m 8 en leerkrachten(!) te inspireren en te verwonderen.

Voor wie

Basisschoolleerlingen groep 6 t/m 8 en hun leerkrachten, docenten van de PABO's, hun studenten en de stageklassen van de studenten en voor de mediacoaches, onderwijsspecialisten en leesconsulenten van de Brabantse bibliotheken

Locaties en data

Klik op onderstaande locaties om alle workshops en ronde tijden te bekijken

Het MediaLab Festival wordt georganiseerd op:

15 en 16 juni, Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch

27 en 28 juni , Automotive Campus in Helmond

21 en 22  november, Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur