Ingrid de Jong

Adviseur - projectleider
06 22 69 45 41

Als projectleider en adviseur zet ik belangrijke thema's als (digitale) geletterdheid en leesplezier op de kaart bij het onderwijs, bibliotheken en culturele instellingen en breng ze graag in beweging om hier structureel werk van te maken. Door te inspireren en te verbinden en met een grote hoeveelheid inhoudelijke kennis ga ik deze uitdaging graag aan.

Swipen is kinderspel en we klikken, liken en delen er letterlijk op los. Onze samenleving wordt onder invloed van media en technologie voor veel mensen steeds complexer. We worden omringd door verschillende media in allerlei soorten en maten; televisie, internet, films en games, en we hebben we toegang tot meer informatie dan ooit te voren. Die vloedgolf aan media en informatie vraagt om nieuwe (digitale) vaardigheden. Het begint echter met een goede basiskennis en begrip van taal; een belangrijke voorwaarde om mee te kunnen doen in de maatschappij, nu én in de toekomst. Door digitalisering vervaagt weliswaar de grens tussen offline en online. Maar wie niet goed is in taal, kan ook online niet mee. Belangrijk dus om aandacht te besteden aan leesbevordering én digitale geletterdheid!

Ik zie Cubiss als een broedplaats voor creativiteit waar ruimte is voor experiment. En een fijne club collega’s die proactief werkt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Ik ben een aanpakker die doeltreffend te werk gaat. Met mijn creatieve geest weet ik altijd wel een (innovatieve) oplossing te bedenken voor de uitdagende opdrachten waar we vaak voor staan.

Ingrid de Jong

Graag adviseer ik je over:

  • Digitale geletterdheid    
  • Leesplezier
Alle medewerkers >>