Ilse Lodewijks

Adviseur 06 24 71 91 36

Binnen Cubiss houd ik me bezig met het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid en het versterken van de basisvaardigheden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat door middel van de taalnetwerken nog meer burgers met onvoldoende basisvaardigheden bereikt worden? Ik doe dit in de rol van adviseur, onderzoeker en projectleider.

Ik ga graag met vraagstukken rondom het terugdringen van laaggeletterdheid aan de slag. Ik bekijk samen met de klant hoe we de gemeente meer kunnen betrekken in een taalnetwerk en hoe we ervoor kunnen zorgen dat medewerkers meer bedreven worden in het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden. Of we bekijken gezamenlijk of en hoe het aanbod van de bibliotheek moet worden uitgebreid/aangepast om burgers digivaardiger te maken.
Mijn droomklus heeft een kop en staart en tijdens deze droomklus werk ik met de klant aan een passende oplossing op de vraag.

Door de verschuiving van de klassieke naar de maatschappelijke-educatieve bibliotheek is de branche enorm in beweging en dit brengt veel uitdagingen met zich mee. Ik mag samenwerken met een enthousiaste, collegiale, deskundige en gevarieerde groep collega’s die pro-actief en resultaatgericht aan de slag gaan. Dit motiveert me.

Ik ben gedreven, hands-on, analytisch en pragmatisch. Iemand met een helicopter-view, die verantwoordelijkheid durft te dragen. Lichte druk op de ketel laat mij nog sneller schakelen. Ik werk prima zelfstandig, maar geloof ook dat je met samenwerken veel synergie bereikt.

 

Ilse Lodewijks

Ik adviseer je graag over:

  • Basisvaardigheden
  • Taalvaardigheid
  • Participatie & zelfredzaamheid