Cubiss MakersBuzz

Leren door te maken, kinderen voorbereiden op de dag van morgen! Daar draait het om binnen het maakonderwijs en bij de Cubiss MakersBuzz.

Hoe doen wij dat?

Wij bieden, samen met de bibliotheken, workshops aan voor basis- en middelbare scholen. Deze workshops zijn onderverdeeld in de thema's Programmeren, Maken, Media en Lego Education waarbij gewerkt wordt met modern en digitale maakapparatuur. In deze workshops wordt ook een beroep gedaan op de verschillende vaardigheden zoals creativiteit, samenwerken, kritisch denken en communiceren om zelf - of samen met anderen - dingen te ontdekken, te bedenken en te maken.

Tot en met juni 2018

In 2018 mogen de Brabantse bibliotheken de MakersBuzz nog één keer gratis inzetten voor een workshop bij het onderwijs. In overleg met de school wordt een workshop gekozen uit één van de vier thema's (zie afbeelding hieronder)

‘Een schoolbezoek van de Cubiss MakersBuzz is een ongekend succes!  Het zorgt voor 100% actief lerende en betrokken kinderen die enthousiast kennismaken met moderne technieken!’
Directeur basisonderwijs, Veen

Ons aanbod (t/m juni 2018)

aanbod makersbuzz 2017.JPG

Vanaf juli 2018

Vanaf juli 2018 gaan er een aantal veranderingen plaatsvinden omtrent de Cubiss MakersBuzz. Zo gaan we de Buzz nauwelijks meer inzetten en ons meer focussen op het verspreiden van maakonderwijs op beleidsniveau. Hoe gaan we dat doen?

  • We gaan kennis delen en adviseren bij het opzetten van een (mobiel)lab bij een school of bibliotheek
  • We gaan aan de slag met netwerkvorming binnen de regio op het gebied van maakonderwijs. Denk hierbij aan netwerkbijeenkomsten organiseren en community-vorming waarbij programmering en kennis wordt gedeeld.
  • We organiseren deskundigheidsbevordering, waaronder het Teacher Maker Camp (en inspirerende seminars)

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem contact op met Yvonne van Bijnen via makersbuzz@cubiss.nl of 06-81954961.

Inzet van de bus 

Zoals aangegeven kan de bus tot en met juni 2018 nog één keer gratis ingezet worden door Brabantse bibliotheken. In overleg met de school wordt een workshop gekozen uit één van de vier thema’s Programmeren, Maken, Media of de special edition: LEGO® education. De workshops worden gegeven op basis- en middelbare scholen, in de bibliotheek of op een ander locatie.

Indien je de bus in wilt zetten buiten de hierboven benoemde inzet, dan hanteren wij de volgende tarieven. Deze worden ook gehanteerd wanneer je de bus buiten Brabant in wilt zetten.

Tarief

inclusief exclusief
1 dagdeel: € 795 bemensing van 2 personen kilometers (0,35 per km) en reistijd  bemensing (€ 70,- p.p. per uur)
2 aaneengesloten dagdelen: € 1.495,- bemensing van 2 personen kilometers (0,35 per km) en reistijd  bemensing (€ 70,- p.p. per uur)

*De special LEGO® Education heeft afwijkende tarieven, klik daarvoor hier

Aanvragen

Wil jij als docent basis- of voortgezet onderwijs of bibliotheekmedewerker de MakersBuzz ook bij jouw school of bibliotheek inzetten? Vraag de bus dan via onderstaand formulier aan.
Informatie? Vragen? Ideeën? Neem contact op met Yvonne van Bijnen.

Interesseformulier inzet MakersBuzz 2017

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.