Limburg - De bieb beweegt!

NVW 2019 Limburg.jpg

Knipsel familie.PNGAls Cubiss geven wij invulling aan onze rol als Provinciale Ondersteuning Instelling (POI), zoals deze is verankerd in de WSOB. Aan de hand van ons werkplan werken we met bibliotheken aan projecten op het vlak van jeugd en onderwijs, zelfredzaamheid en participatie en bibliotheekinnovatie. Daarnaast verzorgen wij voor het interbibliothecair leenverkeer en bieden wij ondersteuning op het vlak van ICT. 

Ons werkplan stellen we samen met de Limburgse bibliotheken, maatschappelijke partners en de provincie Limburg op. In dit werkplan is aandacht voor verschillende Limburgse uitdagingen en kansen. 

 

Meer weten over wat wij in Limburg doen? Neem dan contact op met de programmaleider Egid van Houtem.  

Stamtafel

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel.  Kijk in de agenda welke Stamtafels wanneer georganiseerd worden.

Update april 2020:
We hebben er voor gekozen om tot en met einde 2020 al onze stamtafels en activiteiten digitaal door te laten gaan. Zo blijven we werken aan kwalitatieve kennisuitwisseling, ook in deze onzekere tijden. De Stamtafels vind je in onze agenda. De informatie over aanmelding vind je onder elke Stamtafel.
Wat er zeker niet verandert: jij bepaalt mede de inhoud van de Stamtafel!
Alle interviews, presentaties, achtergrondinformatie die in de Stamtafels te zien waren, delen we via Padlets.
Zelf een online bijeenkomst organiseren? Bekijk het Cubiss Stappenplan Online Bijeenkomen.

Contactpersonen

Jeugd & Onderwijs 0-23 jaar, projectleider Pascalle Haenen Knipsel man flipover.PNG
Participatie & Zelfredzaamheid, projectleider Ivette Sprooten
Persoonlijke Ontwikkeling, contactpersoon Hans Klink
Digitale Diensten, contactpersoon Fried Maas
Distributie, projectleider Hens Koreman
Programmaleider, Egid van Houtem

Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief voor en door Limburgse bibliotheken.

Aanmelden

Kwartiermaker laaggeletterheid 

 In opdracht van de Provincie Limburg vervullen wij de rol van kwartiermaker laaggeletterdheid. Met deze functie proberen we partijen bijeen te brengen om laaggeletterdheid in Limburg nog beter te bestrijden, met nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden. Vaak begint dit bij een bibliotheek, maar het gaat om het hele veld van organisaties die te maken hebben met Limburgers die moeite hebben met lezen en schrijven. 

logo prov limburg.pngCubiss Limburg
Smedestraat 2
6411 CR Heerlen