Leesbeesten & Luistervinken

Een kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8

Lezen is belangrijk, maar vooral ook heel erg leuk. Met de kinderboekenpodcast Leesbeesten & Luistervinken brengen we nog meer leesplezier in de klas. In deze serie podcasts staat het gesprek tussen kinderen en kinderboekenschrijvers centraal. De eerste aflevering met Paul van Loon staat volgende week online.  

Leesbeesten & Luistervinken is een initiatief van Cubiss en wordt uitgevoerd in samenwerking met Radiorakkers. Ons doel is dat meer kinderen met plezier gaan lezen. Want wie meer leest, leest beter en wordt daardoor beter in taal.  
 

Podcast en lesbrief over leesplezier

Met onze podcast Leesbeesten & Luistervinken ontdekken kinderen de verhalen achter hun favoriete boeken en krijgen ze leestips. Maar hoewel de nadruk ligt op lezen leren ze ook andere vaardigheden. Bij iedere podcast maakt Cubiss namelijk een lesbrief. Hierin gaan kinderen aan de slag met belangrijke vaardigheden als spreken en luisteren. Ook digitale vaardigheden komen aan bod. Zo slaan we meerdere vliegen in één klap.  

Lesbrief podcast lezen en luisteren kinderen.jpg

Eerste aflevering met Paul van Loon 

In de eerste aflevering van Leesbeesten & Luistervinken staat schrijver Paul van Loon centraal. De schrijver van onder andere Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus vertelt waarom hij is gaan schrijven en welk boek hem heeft geinspireerd.  Ook legt hij uit waarom lezen in de klas zo belangrijk is. Deel 2 is natuurlijk ook al in de maak. Dan is het de beurt aan Jacques Vriens.

IMG_8734.jpg

Aan de slag met de podcast?

Voor bibliotheken die met de podcast aan de slag willen schreven we een handige instructie. Wil je deze ontvangen? Mail dan naar educatie@cubiss.nl.

Meer weten?
Neem contact op met: