Marit Leendertse

Wie ben je en wat is je functie bij Cubiss? 

Ik ben Marit. Ik ben adviseur op verschillende thema’s. Zoals leesplezier en leesmotivatie bij jeugd en jongeren. Bij het thema Leven lang ontwikkelen focus ik mij op kansengelijkheid en de Sustainable Development Goals. Ook ben ik kartrekker van het thema diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. 

Hoe komt diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid terug in jouw functie? 

Vanuit verschillende kanten, onder andere vanuit mijn focus op kansengelijkheid. Recent heb ik een tool ontwikkeld – Jouw Leven Als. In die tool wordt de kansenongelijkheid visueel zichtbaar. Maar ook vanuit de werkgroep collectie ben ik ermee bezig. Ik werk nu 3 jaar bij Cubiss en heb altijd gezegd dat we meer met diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid moeten doen intern. Daarom ben ik blij we gestart zijn met de werkgroep diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. 

Op welke manier wordt er aandacht besteed aan DIG op jouw werkvloer?  

We zijn met de werkgroep gestart om ervoor te zorgen dat Cubiss en de Brabantse bibliotheken aandacht hebben voor DIG op de werkvloer. Het is belangrijk dat intern ook iedereen dezelfde kansen heeft. Maar het gaat ook om dingen die we aanbieden, zoals activiteiten en bijeenkomsten die we vanuit Cubiss met en voor bibliotheken ontwikkelen. Daar hebben we vanuit de werkgroep ook een visie voor opgesteld. 

Waarom vind je diversiteit en inclusie belangrijk op de werkvloer? 

Iedereen verdient dezelfde kansen en moet zich gewaardeerd en veilig voelen. Daar is nog veel verandering voor nodig, en het is belangrijk om daar samen over te praten en niet bang te zijn om elkaar vragen te stellen. 

Wat hoop je te bereiken?  

Voor het komende half jaar zijn het eerst die kleine stapjes. In gesprek gaan met mensen, handvatten geven om echt aan de slag te gaan, en ook veel kleine tips of handelingen die direct een verschil kunnen maken. Het uiteindelijke doel is dat dit thema verweven is in alle functies en het niet beperkt blijft tot de collectie of programmering. We willen echt samenwerken, zodat het overal op aansluit. 

Welke uitdagingen zie je op de werkvloer? 

Er is nog veel onbegrip en onwetendheid. Bijvoorbeeld, mensen met autisme of ADHD hebben vaak moeite met oogcontact, wat kan leiden tot afwijzing bij sollicitaties. Het is belangrijk dat mensen zich van dat soort dingen bewust worden. Daarnaast ervaren mensen vaak een drempel rondom dit thema, uit angst het verkeerd te doen. Het is een gevoelig onderwerp, dus het mag soms best schuren. 

Heb je een concrete (kleine) tip waarmee je direct een verschil kan maken?  

Je maakt al verschil met kleine dingen. Kijk bijvoorbeeld naar diversiteit en inclusie in wat je aanbiedt. In de podcast "Leesbeesten & Luistervinken" hebben we recent een aflevering gemaakt waarin twee kinderen van een school voor blinden en slechtzienden werden geïnterviewd. Betrek verschillende doelgroepen, schrijf genderneutraal, gebruik foto’s met diverse mensen, en vraag sprekers met diverse achtergronden en ervaringen. Het is niet ingewikkeld, maar vaak vooral een kwestie van wennen.