Hoe word jij vaardig(er) in het omgaan met nepnieuws

Hoe word jij vaardig(er) in het omgaan met nepnieuws?

Met deze microlearning vergroot jij jouw kennis over nepnieuws.  

Nepnieuws, desinformatie en hoaxes bestaan al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de komst van sociale media. Iedereen kan tegenwoordig content plaatsen op internet. Daardoor vervagen de grenzen tussen nieuws, nepnieuws en advertenties. Het wordt steeds moeilijker om ze van elkaar te onderscheiden en een gefundeerde mening te vormen.

Nepnieuws heeft steeds meer invloed op de samenleving en onze democratie. We groeien op in een digitale wereld waarin veel niet is wat het lijkt. Wil je leren hoe je nepnieuws kan herkennen én bestrijden?

Door deel te nemen aan deze microlearning leer je nepnieuws herkennen en leer je hoe je het kan bestrijden.

Elk hoofdstuk neemt ongeveer 1.5 uur tijd van je in beslag.

Voor wie?

Deze e-learning is specifiek ontwikkeld voor de front-office medewerkers van de bibliotheek, ook geschikt voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.

Programma 

De microlearning bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  • Inleiding
  • Wat is nepnieuws
  • Omgaan met nepnieuws
  • Verdieping

De microlearning 'Hoe word jij vaardig(er) in het omgaan met nepnieuws?’ is gemaakt door Cubiss ten behoeve van het deskundigheidstraject basisvaardigheden.

Vragen?

Voor meer informatie: educatie@cubiss.nl.

Vraag hieronder de e-learning aan

Er wordt automatisch een mail gestuurd naar het e-mailadres dat je hieronder opgeeft. Mocht je die niet ontvangen, kijk dan in je spambox.

Mijn persoonsgegevens mogen behandeld worden conform de Privacyverklaring