Digitale geletterdheid verankeren in het onderwijs

Met deze e-learning vergroot jij jouw kennis over digitale geletterdheid en krijg je handvatten om digitale geletterdheid (meer) te verankeren in jouw bibliotheek en op de scholen waarmee je samenwerkt. Kinderen en jongeren groeien op in een wereld waarin internet altijd heeft bestaan. Maar dat maakt ze niet automatisch mediawijs. In de 21e eeuw zijn andere vaardigheden nodig. Zoals het kritisch omgaan met informatie, verstandig mediagedrag en basiskennis van ict. 

Er komt een nieuw curriculum aan waarin digitale geletterdheid een belangrijke rol krijgt. Daar moeten we ons nu al op voorbereiden. Deze e-learning geeft handvatten om de juiste partner voor het onderwijs te zijn op het gebied van digitale geletterdheid. Je leert hoe je scholen ondersteunt bij het integreren van digitale vaardigheden. En ontdekt welke kennis en vaardigheden daarvoor nodig zijn.

Voor wie?

Lees- en mediaconsulenten van de bibliotheek die aan de slag gaan met digitale geletterdheid in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. 

Programma 

De e-learning bestaat uit de volgende hoofdstukken: 

  • Inleiding 
  • Wat is digitale geletterdheid 
  • Een nieuw curriculum (en een Masterplan)
  • De bouwstenen van de routekaart
  • De routekaart van jouw bibliotheek
  • Richting onderwijs

Deze e-learning vraagt een tijdsinvestering van 4 uur, exclusief de verwerkingsopdrachten. 

De e-learning ‘Digitale geletterdheid verankeren in het onderwijs’ is gemaakt door Cubiss.

Vragen?

Voor meer informatie: educatie@cubiss.nl 

Vraag hier de e-learning aan

Er wordt automatisch een mail gestuurd naar het e-mailadres dat je hieronder opgeeft. Mocht je die mail niet ontvangen, kijk dan in je spambox.

Mijn persoonsgegevens mogen behandeld worden conform de Privacyverklaring