DURF! 

DURF! is het platform voor maatschappelijke organisaties die een stap verder willen.

Sinds 2013 bundelen we in een reeks digitale magazines activiteiten en voorbeelden om richting te geven aan de zoektocht naar innovatie en ondernemerschap. We zijn niet volledig, niet uitputtend en hebben niet hèt antwoord. We prikkelen, struikelen en slaan nieuwe paden in. En we werken graag samen met partijen die ook vooruit willen. De behoefte aan DURF! bleek overweldigend.

De geschiedenis van DURF!

DURF! is oorspronkelijk een initiatief van het project ‘Stimuleren Innovatie en Ondernemerschap’ van de Brabantse Netwerkbibliotheek. Cubiss voerde dit project uit in opdracht van de provincie Noord-Brabant.

Door de jaren heen is de kracht en het succes van DURF! gebleken. Dat uit zich onder andere in de 1400 abonnees vanuit de bibliotheekbranche en het culturele en maatschappelijke werkveld.

De verantwoordelijkheid voor, en de regie over DURF! is in 2016 overgenomen door het project Bieb Lab Brabant. Dit project wordt door Cubiss uitgevoerd in opdracht van de provincie. Cubiss wil bijdragen aan de innovatie van de Brabantse bibliotheken. Dit uit zich onder andere in het door Cubiss initiëren, empoweren en faciliteren van DURF!.

DURF! ambitie

DURF! blijft leren en vernieuwen. Dat doen we door het delen van verhalen in vernieuwende vormen, door het omarmen van de community en het betrekken van talenten vanuit de doelgroep bij de totstandkoming van DURF!

DURF! is bescheiden maar denkt groot. We willen namelijk hèt platform worden waar medewerkers en betrokkenen uit de bibliotheekbranche en de maatschappelijke en culturele sector zichzelf laten prikkelen, inspireren en verleiden tot nieuwe inzichten, visies en denkwijzen. Er is een fantastische basis gelegd. Nu is het tijd om door te stomen, heel werkend en betrokken Nederland in de bibliotheekwereld en het maatschappelijke en culturele landschap te bereiken en enthousiast te maken over DURF!
 

Ga hier naar de DURF!-website durfbutton.png

 

 

2017    
DURF! Aandacht krijg je, geef je, verdien je, dwing je af..  DURF! Macht DURF! Essentie
Cover DURF! Aandacht.PNG durf macht facebook.png durf essentie.png
DURF! Verbeelding    
verbeelding.png    
2016    
DURF! Wonderland DURF! Beweeg mij! DURF! Kapitaal Centraal?!
DURF-wonderland.png Screenshot-cover-DURF-Beweeg-mij.PNG durf 24.png
DURF! Authenticiteit    
durf 34.png    
2015    
#1 #2 #3
2015 Voorkant durf 1.jpg 2015 voorkant durf 2.jpg 2015 voorkant durf 3.jpg
#speciale editie #dichterbij  
2015 voorkant durf speciale editie KB.jpg 2015 voorkant durf dichterbij samen slimmer.jpg  
2014    
#1 #2 #3
2014 Voorkant durf 1.JPG 2014 voorkant durf 2 groot.jpg 2014 voorkant durf 3.jpg
#4 #5  
2014 Voorkant DURF4.jpg 2014 voorkant durf 5 2014.jpg  
2013    
#1 #2 #3
2013 Voorkant durf 1.JPG 2013 Voorkant durf 2.JPG 2013 Voorkant durf 3.JPG

 

DURF! - Opgeknipt

Onder deze titel is een aantal losse artikelen uit de tot nu toe verschenen drie jaargangen (2013-2015) verzameld. Deze artikelen zijn ook buiten de context van de DURF! lezenswaardig en relevant. Klik hier voor het overzicht.

DURF! is een interactief magazine in pdf. De interactiviteit komt het beste tot zijn recht als deze pdf gelezen wordt op een laptop of computer. Bij het lezen van DURF! op een tablet kan sommige interactiviteiten niet volledig werken. Voor het lezen van deze pdf op een iPad, raden we de app GoodReader aan. DURF! is met zorg samengesteld. Mochten er toch fouten in zijn geslopen, laat het ons dan alsjeblieft weten via durf@cubiss.nl. Lid worden? Meld je hier aan.