Bibliotheken

Van uitleenfabriek naar informatiemakelaar.

Een veranderende samenleving vraagt om een vernieuwende bibliotheek. De bibliotheek ontwikkelt zich van uitleenfabriek naar informatiemakelaar. Digitale ontwikkelingen volgen elkaar snel op, budgetten krimpen, bibliotheken herontdekken en herpositioneren zichzelf. Nieuwe concepten en diensten ontstaan, zoals makersplaatsen, idea stores, de pop-up bibliotheek. De bibliotheek is geen gebouw met boeken maar meer een platform, waar kennis, informatie en mensen samenkomen.

De samenwerking met het onderwijs evolueert, onder meer met de Bibliotheek op School,  en ook nieuwe samenwerkingen met andere lokale partijen komen tot stand. De relatie met de gemeente verzakelijkt waarbij (aan)tonen van de maatschappelijke meerwaarde van de bibliotheek steeds belangrijker wordt.

Hoe geef je als bibliotheek vorm aan de nieuwe rol? Hoe blijf je aansluiting maken bij de maatschappelijke doelstellingen van de subsidieverstrekkers? Hoe kunnen vrijwilligers succesvol ingezet worden in je bibliotheek?

Cubiss is de partner voor uw bibliotheek op het gebied digitale bibliotheek, fusiebegeleiding, innovatie, netwerkvorming voor laaggeletterdheid, educatieproducten en duurzame inzetbaarheid personeel en vrijwilligersbeleid. Het zijn de vraagstukken waar Cubiss warm voor loopt en waar u ons altijd voor mag benaderen.

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.