Tekst

Dienstverlening, inspiratie en landelijke ontwikkelingen Digitale inclusie

Blijf op de hoogte van wat er binnen de bibliotheekbranche speelt rond het Informatiepunt Digitale Overheid en Digitale inlcusie.

Q&A Informatiepunt Digitale Overheid

Vanuit de landelijke organisatie is er een Q&A gemaakt over het Informatiepunt Digitale Overheid. Hierin staan alle meest gestelde vragen.

Bekijk de Q&A >>

De laatste stappen rond de opening

Opent jouw bibliotheek binnenkort een Informatiepunt Digitale Overheid? Neem nog even de laatste stappen door waar je aan moet denken voordat je het IDO opent.

Bekijk de stappen >>

Magazine De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Een magazine vol met inspiratie, tips & tricks, ervaringen van andere bibliotheken en achtergrondinformatie over de belastinghulp.

Bekijk het magazine >>

Update Digitale Inclusie

Op 4 november 2021 vond een update rondom Digitale Inclusie plaats. Hierbij werden onder meer de vervolgsubsidie, de outputregistratietool en deskundigheidsbevordering besproken. De bijeenkomst is terug te kijken via Bibliotheeknetwerk. 

Kijk de bijeenkomst terug >>

IDO in het zonnetje

In de zomermaanden van 2021 stonden de IDO's in het zonnetje. Er was een landelijke campagne, het 200ste informatiepunt werd geopend en in Brabant werden diverse IDO's feestelijk geopend.

Bekijk de berichtgeving >>

Terugkijken webinar IDO

Start jouw bibliotheek binnenkort met het Informatiepunt Digitale Overheid? Bekijk het webinar van 29 juni 2020 terug. 

Naar het webinar >>

Inspiratie uit de praktijk

Hoe hebben andere bibliotheken het IDO vormgegeven? En waar liepen zij tegenaan? Alle video-interviews 'uit de praktijk' vind je in onze padlet.

Bekijk de padlet >>

Ervaringen van IDO Kaatsheuvel 

Lees hoe de bibliotheek in Kaatsheuvel IDO binnen hun organisatie heeft vormgegeven. 

Lees het interview >>

Ervaringen van IDO Nieuwe Veste

Lees hoe de Nieuwe Veste aan de slag is gegaan met hun IDO. 

Lees het interview >>

Kennisdelingsbijeenkomst 15 maart 2022

Tijdens deze bijeenkomst deelden we ervaringen met het IDO van de Utrechtse en Brabantse bibliotheken. We spraken o.a. over teamontwikkeling, stakeholders, privacygevoelige vragen, lokale promotie, de sociaal-educatieve kaart en de landelijke IDO-campagne.

Bekijk de Padlet >>

Kennisdelingsbijeenkomst 9 maart 2021

We spraken over het IDO, Bureau Sociaal Raadslieden gaf een presentatie over het werk van het BSR, we wisselden ervaringen uit en de Sociaal Educatieve Kaart stond op de agenda.

Bekijk de Padlet >>

Kennisdelingsbijeenkomst 27 oktober 2020

In deze bijeenkomst stond frontoffice centraal. We deelden drie interviews met bibliotheekmedewerkers die hun werkervaringen in het IDO deelden. Ook was er aandacht voor communicatie. In de padlet vind je een voorbeeld van een communicatieplan. 

Bekijk de Padlet >> 

 

Kennisdelingsbijeenkomst 25 juni 2020

Donderdag 25 juni was de online kennisdelingsbijeenkomst 'Digitale inclusie'. De focus van de bijeenkomst lag op het delen van de IDO-ervaringen van de Brabantse kopgroep-bibliotheken.

Bekijk de Padlet >>

Tekst

Meer informatie

Bekijk alle actuele informatie over Digitale Inclusie op onze hoofdpagina.

Neem voor meer informatie over het programma Digitale inclusie contact op met Yvonne van den Berg (projectleider Brabant) of Dionne Klein (projectleider Limburg).