25 november 2020

Co-Lab 2020: een reis dicht bij huis

Samen met de Brabantse bibliotheken heeft team BiebLab zich ook in 2020 weer beziggehouden met innovaties. Corona maakte het een uitdagend jaar. Toch hebben we samen weer mooi resultaten behaald. Tijd om alles te laten zien en kennis te delen!  Dat deden we tijdens C0-Lab 2020 vanuit onze studio. 

Je kunt Co-Lab 2020 gewoon terugkijken. 

 

 

 

Een overzicht van de onderwerpen die aan bod komen: 

  • Datascience: Miriam van der Beemt (Bibliotheek Midden Brabant) neemt je mee in de Monitor van de Stad. Dankzij meetkastjes die overal in Tilburg staan wordt in de LocHal op een groot scherm data vertoond. Daarnaast vertellen we je alles over twee data pilots die we op dit moment in Brabant aan het doen zijn en over het initiatief Haal Meer Uit je Data van de KB. 
  • Innovatiebooster: Onverwachte antwoorden op vraagstukken die in de bibliotheek spelen. Dat was de uitkomst van de Innovatiebooster dag die we eerder dit jaar hebben gehouden. Wat is er uiteindelijk met deze plannen gedaan? De deelnemende bibliotheken laten het zien.  
  • Community Librarian: We hebben een vervolg gemaakt op de documentaire over de Community Library met mooie Brabantse voorbeelden. Ook vertellen we je alles over de opleiding en maak je kennis met onze routekaart.  
  • Kenniscloud: Hoe bouw je een community op rond een thema. We laten het zien tijdens een interactieve sessie aan de hand van een mooi voorbeeld. 
  • Co-Lab Privacy: Hoe staat het met jouw kennis over privacy? Test het tijdens de privacy-quiz. Social delfts blauw (1).png

 

 

 

 

Meer weten?
Neem contact op met: