Schrijf je in voor de post-hbo-opleiding community librarian

Derde editie van start najaar 2019

CL3.png

Bibliotheken transformeren naar een brede maatschappelijke bibliotheek, waar niet het boek, maar het vraagstuk centraal staat. Dat vraagt om andere, nieuwe competenties van de bibliothecaris. Als bibliotheekprofessional moet je kunnen informeren, maar vooral ook kunnen inspireren en verbinden, om ontmoeting en debat mogelijk te maken. 

In het najaar van 2019 start Cubiss met een derde groep professionals die de post-hbo-opleiding tot Community Librarian gaan volgen.

De post-hbo-opleiding van Cubiss tot Community Librarian is vormgegeven naar het gedachtegoed van ‘bibliotheekvernieuwer’ David Lankes. Je wordt in deze opleiding voorbereid op de taak om jouw bibliotheek mee te nemen in haar nieuwe rol. Je gaat in circa twintig klassikale dagdelen aan de slag met diverse thema’s, waaronder burgerparticipatie, democratisering, collectioneren 2.0, filosofie en wetenschap. Hiervoor zijn gerenommeerde gastsprekers en docenten gevraagd.

The mission of librarians is to improve society through facilitating knowledge creation in their communities.

David Lankes, 2011

 

 

Géén leeftijdsgrens

In tegenstelling tot de (eerste) groep die in mei 2017 van start ging, hanteren we nu géén leeftijdsgrens. We komen hiermee graag tegemoet aan de vraag vanuit de bibliotheeksector en de wens van diverse ervaren professionals vanaf 36 jaar om ook aan de post-hbo-opleiding deel te kunnen nemen.

Wel blijft (minimaal) een hbo-bachelordiploma voor alle deelnemers een vereiste.

Informatiebijeenkomst 

Ben je geïnteresseerd in de opleiding Community Librarian, maar je wilt graag eerst nog extra informatie en uitwisseling over de opleiding? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 19 juni 2019. Deze vangt aan om 17.00 uur in Houten (exacte locatie volgt spoedig). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjo Frenk.

Startdatum 

We streven naar een start met de opleiding eind september / begin oktober 2019.  

Locatie

Regio Utrecht (exacte locatie volgt). 

Informatiebrochure

Lees voor meer informatie de brochure.

Aanmelden

Meld je aan!

aanmelden.png

 

Heb je nog vragen? Neem contact op met Marjo Frenk of David Bul.