141626852_s.jpgDe aanpak van het coronavirus: iedereen doet mee!

Het coronavirus stelt ons voor een uitdaging, die we vooral samen moeten aangaan. Het creëren van rust om zorgvuldig na te denken en ruimte om met elkaar op de juiste manier te acteren zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

De door het Rijk genomen maatregelen in de aanpak van het coronavirus hebben ook voor Cubiss en haar dienstverlening soms gevolgen.

Bijeenkomsten & ontmoetingen

Tot 1 september heeft Cubiss geen fysieke bijeenkomsten georganiseerd. Veel van onze bijeenkomsten waren digitaal. Heel vaak ging dat erg goed. Met elkaar hebben we hierin veel geleerd!

Maar vanaf september kijken wij steeds of het mogelijk is fysieke bijeenkomsten – of een combinatie van fysiek en digitaal - te realiseren. Het elkaar weer in het echt zien en spreken is immers belangrijk. Uitgangspunt voor Cubiss daarbij is wel dat de coronaregels gewaarborgd zijn.
Onder agenda vindt u per activiteit meer informatie.

Hoewel onze medewerkers nog veel vanuit huis werken, wordt er ook op onze kantoren in Tilburg en Heerlen weer vaker gewerkt en vergaderd. Op afspraak ontvangen wij daar ook weer bezoekers.  Onze kantoren zijn corona-proof ingericht en we houden ons ook daar aan de coronaregels.
Afspraken en overleggen gaan gewoon door. Soms fysiek, soms via telefoon, via beeldbellen (Starleaf, FaceTime, Teams e.d.) en/of via mail. Uiteraard hebben we hier vooraf overleg over.

Logistieke dienstverlening

De bibliotheken zijn weer geopend, en daarmee is de reguliere dienstverlening in het kader van het interbibliothecair leenverkeer weer hervat. Mochten er specifieke aandachtspunten zijn of aangepaste maatregelen neem dan contact met ons op via logistiek@cubiss.nl of bel met Hens Koreman, coördinator Logistiek.

Leveringen webshop

Bestellingen plaatsen in onze webshop is gewoon mogelijk. Verzending van bestellingen vindt enkele malen per week plaats. 

Online dienstverlening

Hoe hou je in deze tijd van fysiek afstand houden, toch goed contact? Samenwerken, samen leren, samen ontspannen. Samen met bibliotheken ontwikkelde Cubiss Iedereen doet mee, online!; dé site met tips, uitleg en advies om elkaar online te treffen en goed samen te werken.

En neem ook eens een kijkje in onze geheel vernieuwde shop, met producten voor in de bibliotheek, de klas, het kinderdagverblijf en thuis. 

Vragen of knelpunten?

Heeft u vragen of een uitdaging waar u even geen antwoord op hebt? Wij denken graag met u mee. Neem contact op met Egid van HoutemHans HooftSheila Schuijffel of Eva van Roosmalen. Wij fungeren graag als klankbord of denken met u mee over mogelijke oplossingen.