141626852_s.jpgDe aanpak van het coronavirus: iedereen doet mee!

Het coronavirus stelt ons voor een uitdaging, die we vooral samen moeten aangaan. Het creëren van rust om zorgvuldig na te denken en ruimte om met elkaar op de juiste manier te acteren zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

De door het Rijk genomen maatregelen in de aanpak van het coronavirus hebben ook voor Cubiss en haar dienstverlening soms gevolgen.

Bijeenkomsten & ontmoetingen

De huidige versoepelingen laten ons weer opnieuw kijken naar de mogelijkheden om bijeenkomsten te organiseren. Kiezen we voor fysieke bijeenkomsten, een digitale bijeenkomst of voor een combinatie? Het elkaar in het echt zien en spreken is belangrijk, maar we weten ook dat de corona-pandemie nog niet geheel uitgewoed is. Uitgangspunt voor Cubiss is steeds dat we de coronaregels die gelden naleven.  In onze agenda vindt u per activiteit meer informatie.

Onze medewerkers werken nog voor een deel vanuit huis. Steeds vaker wordt er ook weer op onze kantoren in Tilburg en Heerlen gewerkt of vergaderd, of er wordt gekozen voor een andere externe locatie. Onze kantoren zijn corona-proof ingericht en we houden ons ook daar aan de coronaregels.  Afspraken en overleggen gaan niet meer alleen via telefoon, via beeldbellen (via Teams, Zoom of FaceTime e.d.) en/of via mail, maar steeds vaker weer fysiek. Uiteraard hebben we hier vooraf overleg over.

Online programmeren
Cubiss heeft 10 inspirerende voorbeelden van online programmeren bij bibliotheken verzameld en gebundeld in een handig boekje. Alle initiatieven zijn uniek van karakter, maar ze zijn stuk voor stuk bedoeld om te verenigen, verbinden en inspireren. Lees, leer en veel plezier met het zelf verder inspirerend (online) programmeren!

Stappenplan Online Bijeenkomen
In maart 2020 moesten we allemaal halsoverkop overschakelen naar online bijeenkomen. En gedurende de maanden daarna ontwikkelden onze bijeenkomsten zich tot informatieve en geslaagde online bijeenkomsten. De aanpak, tools en geleerde lessen hebben we verpakt in een handig stappenplan en dit delen we graag met jullie. Zo kan iedereen op een makkelijke manier online bijeenkomen.

Padlet
In Limburg zijn vanaf maart 2020 ook vrijwel alle Stamtafels digitaal georganiseerd. Van vrijwel elke online Stamtafel is een Padlet gemaakt. Daarin delen we interviews, presentaties en achtergrondinformatie rondom het thema van die Stamtafel.

Logistieke dienstverlening

De bibliotheken zijn - gelukkig - weer open. Onze logistieke dienstverlening is daarmee weer in een 'normaal' vaarwater beland.
Mochten er specifieke aandachtspunten zijn of aangepaste maatregelen neem dan contact met ons op via logistiek@cubiss.nl of bel met Geert Welten, coördinator Logistiek. 

Leveringen webshop

Bestellingen plaatsen in onze webshop is gewoon mogelijk. Verzending van bestellingen vindt - zoals gebruikelijk - enkele malen per week plaats. 

Online dienstverlening

Hoe hou je in deze tijd van fysiek afstand houden, toch goed contact? Samenwerken, samen leren, samen ontspannen. Samen met bibliotheken ontwikkelde Cubiss Iedereen doet mee, online!; dé site met tips, uitleg en advies om elkaar online te treffen en goed samen te werken.

En neem ook eens een kijkje in onze geheel vernieuwde webshop met producten voor in de bibliotheek, de klas, het kinderdagverblijf en thuis. 

Vragen of knelpunten?

Heeft u vragen of een uitdaging waar u even geen antwoord op hebt? Wij denken graag met u mee. Neem contact op met Egid van Houtem, Deniz ÖzkanlıSheila Schuijffel. Wij fungeren graag als klankbord of denken met u mee over mogelijke oplossingen.