141626852_s.jpgDe aanpak van het Coronavirus: iedereen doet mee!

Het Coronavirus stelt ons voor een uitdaging, die we vooral samen moeten aangaan. Het creëren van rust om zorgvuldig na te denken en ruimte om met elkaar op de juiste manier te acteren zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

De door het Rijk genomen maatregelen in de aanpak van het Coronavirus hebben ook voor Cubiss en haar dienstverlening gevolgen.

Bijeenkomsten & ontmoetingen

Tot 1 juni zullen de fysieke bijeenkomsten van Cubiss geen doorgang vinden en ook ontvangen wij op kantoor bij Cubiss, zowel in Tilburg als Heerlen, géén bezoek. Ook zullen onze medewerkers geen fysieke bijeenkomsten of vergaderingen bijwonen. Per bijeenkomst zijn we momenteel op zoek naar nieuwe data en tijdstippen, dan wel naar andere manieren om de activiteit tóch door te laten, bijvoorbeeld online. Onder agenda vindt u per activiteit meer informatie. Deelnemers van deze bijeenkomsten en events worden hierover tijdig op de hoogte gesteld.

Uiteraard zijn onze medewerkers wel gewoon aan het werk, vanuit huis. Afspraken en overleggen gaan wat ons betreft zoveel mogelijk door. Niet fysiek, maar via telefoon, via beeldbellen (Starleaf, FaceTime, Skype e.d.) en/of via mail. Uiteraard hebben we hier vooraf overleg over.

Logistieke dienstverlening

In ieder geval tot 6 april is alle IBL (interbibliothecair leenverkeer) stopgezet. Voor meer informatie of vragen: logistiek@cubiss.nl of bel met Hens Koreman, coördinator Logistiek.

Leveringen webshop

Bestellingen plaatsen in onze webshop is natuurlijk gewoon mogelijk. Tot en met 6 april verzenden wij niet. Daarna zullen we op gezette tijden bestellingen verzenden, uiteraard met in achtneming van de landelijke maatregelen. 

Dienstverlening na 1 juni

Wat er na 1 juni gebeurt weten we op dit moment niet. We houden u op de hoogte van veranderingen via berichtgeving op onze website en ook op andere manieren.

Online dienstverlening

Hoe hou je in deze tijd van fysiek afstand houden, toch contact? Samenwerken, samen leren, samen ontspannen. Samen met bibliotheken ontwikkelde Cubiss Iedereen doet mee, online!; dé site met tips, uitleg en advies om elkaar online te treffen en goed samen te werken.

En neem ook eens een kijkje in onze geheel vernieuwde shop, met producten voor in de bibliotheek, de klas, het kinderdagverblijf en thuis. 

Vragen of knelpunten?

Heeft u vragen of een uitdaging waar u even geen antwoord op hebt? Wij denken graag met u mee. Neem contact op met Egid van Houtem, Maurice D’haene, Sheila Schuijffel of Henk Snier. Wij fungeren graag als klankbord of denken met u mee over mogelijke oplossingen.