141626852_s.jpgDe aanpak van het coronavirus: iedereen doet mee!

Het coronavirus stelt ons voor een uitdaging, die we vooral samen moeten aangaan. Het creëren van rust om zorgvuldig na te denken en ruimte om met elkaar op de juiste manier te acteren zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

De door het Rijk genomen maatregelen in de aanpak van het coronavirus hebben ook voor Cubiss en haar dienstverlening soms gevolgen.

Bijeenkomsten & ontmoetingen

De huidige lockdown maakt dat Cubiss op dit moment geen fysieke bijeenkomsten organiseert. Onze bijeenkomsten zijn daarom digitaal.
Op het moment dat de lockdown wordt opgeheven kijken we opnieuw naar de mogelijkheden voor fysieke bijeenkomsten of een combinatie van fysiek en digitaal. Het elkaar in het echt zien en spreken is immers belangrijk. Uitgangspunt voor Cubiss daarbij is wel dat de coronaregels die dan gelden gewaarborgd zijn.
In onze agenda vindt u per activiteit meer informatie.

Op dit moment  werken onze medewerkers zoveel als mogelijk vanuit huis. Een enkele keer - als het echt niet anders kan - wordt er op onze kantoren in Tilburg en Heerlen gewerkt of vergaderd. Onze kantoren zijn corona-proof ingericht en we houden ons ook daar aan de coronaregels, inclusief het gebruik van mondkapjes.   
Afspraken en overleggen gaan gewoon door. Op dit moment vrijwel altijd via telefoon, via beeldbellen (via Teams, Zoom of FaceTime e.d.) en/of via mail. Uiteraard hebben we hier vooraf overleg over.

Online programmeren
Cubiss heeft 10 inspirerende voorbeelden van online programmeren bij bibliotheken verzameld en gebundeld in een handig boekje. Alle initiatieven zijn uniek van karakter, maar ze zijn stuk voor stuk bedoeld om te verenigen, verbinden en inspireren. Lees, leer en veel plezier met het zelf verder inspirerend (online) programmeren!

Stappenplan Online Bijeenkomen
In maart moesten we halsoverkop overschakelen naar online bijeenkomen. En gedurende de maanden ontwikkelden onze bijeenkomsten zich tot informatieve en geslaagde online bijeenkomsten. De aanpak, tools en geleerde lessen hebben we verpakt in een handig stappenplan en dit delen we graag met jullie. Zo kan iedereen op een makkelijke manier online bijeenkomen.

Padlet
In Limburg waren vrijwel alle Stamtafels digitaal. Van vrijwel elke online Stamtafel is een Padlet gemaakt. Daarin delen we interviews, presentaties en achtergrondinformatie rondom het thema van die Stamtafel.

Logistieke dienstverlening

De bibliotheken zijn geopend voor afhalen en inleveren van materialen, en daarmee is de reguliere dienstverlening in het kader van het interbibliothecair leenverkeer weer hervat. Mochten er specifieke aandachtspunten zijn of aangepaste maatregelen neem dan contact met ons op via logistiek@cubiss.nl of bel met Hens Koreman, coördinator Logistiek. Onze chauffeurs mondkapjes, voor zowel uw als hun veiligheid. 

Leveringen webshop

Bestellingen plaatsen in onze webshop is gewoon mogelijk. Verzending van bestellingen vindt enkele malen per week plaats. 

Online dienstverlening

Hoe hou je in deze tijd van fysiek afstand houden, toch goed contact? Samenwerken, samen leren, samen ontspannen. Samen met bibliotheken ontwikkelde Cubiss Iedereen doet mee, online!; dé site met tips, uitleg en advies om elkaar online te treffen en goed samen te werken.

En neem ook eens een kijkje in onze geheel vernieuwde shop, met producten voor in de bibliotheek, de klas, het kinderdagverblijf en thuis. 

Vragen of knelpunten?

Heeft u vragen of een uitdaging waar u even geen antwoord op hebt? Wij denken graag met u mee. Neem contact op met Egid van Houtem, Deniz ÖzkanlıSheila Schuijffel of Eva van Roosmalen. Wij fungeren graag als klankbord of denken met u mee over mogelijke oplossingen.