Klaar voor de verkiezingen van 2022?

De gemeenteraadsverkiezingen staan gepland op woensdag 16 maart 2022. Hoe informeer je inwoners op een heldere manier over verkiezingen en hoe betrek je mensen die niet makkelijk lezen en schrijven?  Natuurlijk met 'Stem je mee?' van Cubiss. Speciaal ontwikkeld om mensen die minder  goed kunnen lezen en schrijven beter te informeren en te betrekken. Want de verkiezingen zijn er ook voor hen. 

Met Stem je mee? kunnen alle inwoners meedoen!

Stem je mee? is een informatieve en luchtige aanpak om de gemeenteraadsverkiezingen onder de aandacht te brengen bij mensen die niet zo makkelijk lezen en schrijven. In een bijeenkomst van ongeveer 1,5 uur wordt op een leuke manier de verkiezingen onder de aandacht gebracht, wordt uitgelegd waar het om gaat en worden mensen geactiveerd te gaan stemmen. Het product kan ingezet worden tijdens informatieve bijeenkomsten voor de doelgroep NT1 en NT2. Denk aan deelnemers van taalcursussen of bezoekers van Taalhuizen, bibliotheken, ouderkamers, vrouwencentra, wijkcentra en andere organisaties. Het programma kan uitgevoerd worden door Taalhuiscoördinatoren, NT1 en NT2 docenten, taalvrijwilligers, taalmaatjes, bibliotheek- en welzijnsmedewerkers.   

Nog een tip! Stem je mee? is ook een goede manier om het gesprek met de lokale politiek aan te gaan. Organiseer bijvoorbeeld een debat in eenvoudige taal in je bibliotheek en nodig hier alle lokale politieke partijen voor uit.

Stem je mee? is te koop in onze webshop voor slechts € 39,95. Bestel snel.