12
mei
2020
dinsdag 12 mei 2020 / 12:30 tot 16:30, Volgt.

Workshop werken met community’s en KennisCloud

Na een succesvolle eerste editie organiseren we op 12 mei nogmaals de workshop werken met community's en de KennisCloud. Werken met community’s is leuk. Maar kan ook lastig zijn. Want waar vind je die mensen eigenlijk? En hoe zorg je ervoor je dat zo’n groep zich thuis voelt in de bibliotheek? Deze workshop helpt jou om meer uit het werken met community’s te halen.

KennisCloud is het netwerk waarin community’s offline én online kennis delen, nieuwe verbindingen maken en samen werken aan een beter toekomst. Jantien en Marieke zijn vanuit KennisCloud en Cubiss al langere tijd bezig met het begeleiden van bibliotheken bij het werken in community’s. Ze kennen veel praktische tools die jou verder kunnen helpen. Zo volgden zij ook de Bootcamp 'OF/BY/FOR ALL' van de KB. Tijdens deze bootcamp leerden zij hoe bibliotheken de gemeenschap betrekken bij hun werk en organisatie. Kennis die ze graag met jou delen.

Wat gaan we doen

  • Je leert een omgevingsscan te maken van jouw lokale situatie om interessante community’s te vinden
  • Je leert hoe je contact legt met community’s
  • Je leert hoe je community’s betrokken houdt
  • Je leert wat KennisCloud is en hoe je hiermee community’s verder helpt en hun kennis deelbaar maakt
  • Je gaat naar huis met een concreet actieplan

Meer over het programma van de workshop >>

Voor wie

Voor iedereen die met community’s wil gaan werken in de bibliotheek, of al met community’s werkt en hier meer over wil weten.

Wanneer

12 mei 2020 van 12.30-16.30 uur.

Locatie

Volgt.

Workshopleiders

Jantien Borsboom (Bibliotheek Midden-Brabant en projectleider KennisCloud) & Sander Roovers (adviseur Cubiss).

Sfeerimpressie

Op verzoek van een aantal Limburgse bibliotheken organiseerde Cubiss op 19 november een dag over het Werken in Community's. De dag was bedoeld voor alle medewerkers die zich aangetrokken voelen tot het onderwerp. Bekijk de sfeerimpressie van deze dag.

 

Locatie

Volgt.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement