23
maart
2020
maandag 23 maart 2020 / 09:30 tot 12:30, De Bibliotheek Eindhoven

Maatregelen in verband met Corona-virus

Tot 6 april zullen de fysieke bijeenkomsten van Cubiss geen doorgang vinden. We zijn voor deze bijeenkomst op zoek naar een alternatief. Nadere informatie hierover volgt spoedig!

Workshop Monitor BoekStart én de Monitor de Bibliotheek op school 2020

Wil je op basis van de resultaten uit de Monitor BoekStart in de Kinderopvang en de Monitor de Bibliotheek op school maatwerkrapportages leren maken om samen met kinderopvangorganisaties en scholen te werken aan optimale taal- en (voor)leesresultaten voor de kinderen? Graag nodigen wij je uit voor de Workshop Analyseren en presenteren van de Monitor BoekStart én de Monitor de Bibliotheek op school. Na afloop kun je voor jouw kinderopvangorganisaties of scholen, bibliotheek of gemeente een standaardrapportage interpreteren en een maatwerkrapportage maken. 

Programma workshop

 • 9.15 uur Inloop en ontvangst
 • 9.30 uur Uitleg analyse van de standaardrapportage, het maken van een maatwerkrapportage, het gebruiken van de grafiekgenerator
 • 10.30 uur Deelnemers gaan aan de slag met het interpreteren van de eigen standaardrapportage en maken zelf een maatwerkrapportage in een powerpointpresentatie
 • 11.30 uur Monitor: van resultaten naar doelen. Hoe werk je met de resultaten naar doelen. Hoe bepaal je de aanpak en hoe geef je daar uitvoering aan. Terugblik op de webinars.
 • 12.00 uur Tips voor het presenteren van de rapportages voor het managementteam van de bibliotheek en voor het schoolteam
 • 12.30 uur Afsluiting

De workshop wordt gegeven door José Peijen en Marloes Antens, adviseurs Cubiss.

Voorbereiding 

Volg op 3 maart 2020 het Webinar Analyseren monitor de Bibliotheek op school po van 13.00 tot 14.00 uur. Mogelijk komt er ook een webinar Haal meer uit de Monitor BoekStart. Deze webinars worden verzorgd door Kees Broekhof. Hij gaat in op interpretatie van de resultaten: hoe vertaal je de resultaten naar werkbare doelen en hoe bepaal je de aanpak en geef je daar uitvoering aan. 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor monitorcoördinatoren en/of leesconsulenten die tussen december 2019 en februari 2020 voor de eerste keer bij ten minste één kinderopvangorganisatie of school de monitor hebben afgenomen. In Limburg en Brabant. Heb je al ervaring maar wil je nog een keer oefenen, dan ben je ook van harte welkom bij de workshop. De workshop is niet geschikt voor medewerkers die in de genoemde periode geen monitor hebben afgenomen.
Bibliotheken die de monitor het volgend schooljaar (2020-2021) willen inzetten vinden bij ‘Meer informatie’ andere scholingsmogelijkheden.

Bijzonderheden - let op!

 • Begin maart ontvang je via mail van de Helpdesk MdBos van Desan/Sardes de standaardrapportages. Die zijn er in drie soorten: kinderopvangorganisatie / school, bibliotheek(directie), gemeente. Daarnaast krijg je toegang tot de database voor de maatwerkrapportage. Tijdens de workshop ga je daadwerkelijk met actuele gegevens van jouw eigen kinderopvangorganisaties / scholen aan de slag.
 • Deelnemers nemen zelf een laptop of ipad mee én de links en inlogcodes (email van afzender Helpdesk MdBos) voor toegang tot de monitorportal.
 • Deze workshop wordt aangeboden door het Brabantse project Innovatie van de Educatieve functie en het Limburgse project Jeugd & Onderwijs 0-23. Voor deelname aan deze workshop zijn voor Brabantse en Limburgse bibliotheken geen kosten verbonden.
 • Inschrijven vóór 9 maart via onderstaand inschrijfformulier. 
 • Bibliotheken die in december 2020 voor het eerst met de monitor willen gaan werken kunnen contact opnemen met José Peijen voor monitor po en met Marloes Antens voor monitor BoekStart. 
 • Klik hier voor meer informatie.

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22, Eindhoven

Meer weten?
Neem contact op met: