5
november
2020
donderdag 5 november 2020 / 09:30 tot 11:30, Online

Workshop Digitale Bronnen: Memes

DEZE BIJEENKOMST ZIT VOL - AANMELDING VOOR DE 9E KAN NOG WEL

 

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor medewerkers van de Limburgse bibliotheken, doelgroep vooral medewerkers marketing en communicatie en die zich bezig houden met de website/digitalisering.

Memes

De bibliotheek heeft een groot aanbod digitale bronnen waar meer en beter gebruik van gemaakt kan worden. Om deze digitale bronnen onder de aandacht te brengen en te promoten heeft Cubiss Limburg in samenwerking met Bart Linssen van Centre Céramique een project opgezet om online mee aan de slag te gaan: Memes.

Memes zijn grappige afbeeldingen die verspreid worden via sociale media. Een grappig plaatje is nog niet zomaar gemaakt en de wereld van memes moet je eerst leren kennen. Speciaal daarvoor is en een handleiding gemaakt, zodat je meteen zelf aan de slag kan met memes maken en verspreiden. Er zijn ook speciale websites beschikbaar waarnaar je kan linken.

Om je echt goed op weg te helpen, organiseren we 2 online workshops op: 5 en 9 november. De workshops worden gegeven door Bart Temme. 
Na het volgen van de workshop en met de handleiding aan je zij kun je meteen aan de slag met memes om de digitale bronnen beter onder de aandacht te brengen van de (toekomstige) bibliotheekgebruikers.

Digitale Bronnen

Delpher, Yoleo, Literom, Uittrekselbank, Junior Einstein en Oefenen.nl

Locatie

Online

09.30u - 10.00u

Inschrijven voor dit evenement