5
april
2018
donderdag 5 april 2018 / 09:15 tot 12:45, Cubiss in Tilburg

Workshop Analyseren en presenteren van de Monitor de Bibliotheek op school 2018

Wil je op basis van de resultaten uit de monitor de Bibliotheek op school maatwerkrapportages leren maken om samen met scholen te werken aan optimale taal- en leesresultaten voor de leerlingen? Graag nodigen wij je uit voor de Workshop Analyseren en presenteren van de Monitor de Bibliotheek op school. Deze workshop vindt plaats op donderdag 5 april 2018 bij Cubiss in Tilburg. Er is plaats voor 15 deelnemers. Na afloop kun je voor jouw school (of scholen), bibliotheek of gemeente een standaardrapportage interpreteren en een maatwerkrapportage maken.

Programma workshop

  • 9.15 uur - Inloop en ontvangst
  • 9.30 uur - Uitleg analyse van de standaardrapportage, het maken van een maatwerkrapportage, het gebruiken van de grafiekgenerator
  • 10.30 uur - Deelnemers gaan aan de slag met het interpreteren van de eigen standaardrapportage en maken zelf een maatwerkrapportage in een powerpointpresentatie
  • 11.00 uur - Tips voor het presenteren van de rapportages - voor het managementteam van de bibliotheek en voor het schoolteam
  • 11.15 uur - Monitor: van resultaten naar doelen. Hoe werk je met de resultaten naar doelen. Hoe bepaal je de aanpak en hoe geef je daar uitvoering aan.
  • 12.45 uur - Afsluiting.

De workshop wordt gegeven door Lonneke Jans en José Peijen, adviseurs Cubiss.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor monitorcoördinatoren en/of leesconsulenten die tussen december 2017 en januari 2018 voor de eerste keer bij ten minste één school de monitor hebben afgenomen. De inhoud van deze workshop is nagenoeg hetzelfde als de workshops die we in 2016 en 2017 aanboden. Wil je nog een keer oefenen dan ben je van harte welkom bij de workshop. Het programmaonderdeel Monitor: van resultaten naar doelen bevat de topics die ook aan bod komen tijdens de Landelijke Monitordag van 6 maart 2018. Deze workshop is geen integrale ‘herhaling’ van de Landelijke Monitordag 2018. De workshop is niet geschikt voor medewerkers die in de genoemde periode geen monitor hebben afgenomen. Bibliotheken die de monitor het volgend schooljaar (2018-2019) willen inzetten vinden bij ‘Meer informatie’ andere scholingsmogelijkheden.

Datum, locatie, kosten en inschrijven

Donderdagochtend 5 april 2018 van 9.30 tot 12.45 uur. Cubiss, Statenlaan 4, 5042 RX Tilburg.

In de eerste week van maart ontvang je van Desan/Sardes de standaardrapportages. Die zijn er in drie soorten: school, bibliotheek(directie), gemeente. Daarnaast krijg je toegang tot de database voor de maatwerkrapportage. Tijdens de workshop ga je daadwerkelijk met actuele gegevens van jouw eigen school/scholen aan de slag. Deelnemers nemen zelf een laptop of ipad mee én de links en inlogcodes (email van afzender Helpdesk MdBos) voor toegang tot de monitorportal.

Deze workshop wordt aangeboden door het Brabantse project Innovatie van de Educatieve functie. Voor deelname aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven vóór 23 maart per mail bij José Peijen, met vermelding van naam en functie en of je in bezit bent van een laptop.

Meer informatie

De uitgebreide training Werken met de monitor wordt dit jaar niet in Brabant gegeven. Bibliotheken die in december 2018 voor het eerst met de monitor willen gaan werken kunnen contact opnemen met José Peijen.

 

dbos.png

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4 in Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.