16 maart, 2017 - 09:15 tot 12:45
/ Cubiss

Workshop Analyseren en presenteren van de Monitor de Bibliotheek op school

Wil je op basis van de resultaten uit de monitor de Bibliotheek op school maatwerkrapportages leren maken om samen met scholen te werken aan optimale taal- en leesresultaten voor de leerlingen? Graag nodigen wij je uit voor de Workshop Analyseren en presenteren van de Monitor de Bibliotheek op school. Er is plaats voor 15 deelnemers. Na afloop kun je voor jouw school (of scholen), bibliotheek of gemeente een standaardrapportage interpreteren en een maatwerkrapportage maken.

Programma workshop

  • 9.15 uur           Inloop en ontvangst
  • 9.30 uur           Uitleg analyse van de standaardrapportage, het maken van een maatwerkrapportage, het gebruiken van de grafiekgenerator
  • 10.30 uur         Deelnemers gaan aan de slag met het interpreteren van de eigen standaardrapportage en maken zelf een maatwerkrapportage in een powerpointpresentatie
  • 11.00 uur         Tips voor het presenteren van de rapportage (voor het managementteam van de bibliotheek en voor het schoolteam)
  • 11.15 uur         Monitor: van resultaten naar doelen. Hoe werk je met de resultaten naar doelen. Hoe bepaal je de aanpak en hoe geef je daar uitvoering aan. We leggen de focus op informatievaardigheden.
  • 12.45 uur        Afsluiting.

De workshop wordt gegeven door Lonneke Jans en José Peijen, adviseurs Cubiss.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor Brabantse monitorcoördinatoren en/of leesconsulenten die tussen november 2016 en januari 2017 voor de eerste keer bij ten minste één school de monitor hebben afgenomen. De inhoud van deze workshop is nagenoeg hetzelfde als de workshops die we in 2016 aanboden. Het programmaonderdeel ‘Monitor: van resultaten naar doelen’ bevat de topics die ook aan bod komen tijdens de Landelijke Monitordag van 9 maart 2017. De workshop is niet geschikt voor medewerkers die in de genoemde periode geen monitor hebben afgenomen.
Bibliotheken die de monitor het volgend schooljaar (2016-2017) willen inzetten vinden bij ‘Meer informatie’ andere scholingsmogelijkheden.

Praktisch

In de eerste week van maart ontvang je van Desan/Sardes de standaardrapportages. Die zijn er in drie soorten: voor de bibliotheek(directie), voor de gemeente en voor de school. Daarnaast krijg je toegang tot de database voor de maatwerkrapportage. Tijdens de workshop ga je daadwerkelijk met actuele gegevens van jouw eigen school/scholen aan de slag. Deelnemers nemen zelf een laptop mee én de links en inlogcodes voor toegang tot de monitorportal.

Deze workshop wordt aangeboden door de Brabantse netwerkbibliotheek, project Innovatie van de Educatieve Functie. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze workshop.

Inschrijven vóór 9 maart per mail bij j.peijen@cubiss.nl met vermelding van naam en functie en of je in bezit bent van een laptop.

Meer informatie

De uitgebreide training Werken met de monitor wordt dit jaar niet in Brabant gegeven. Bibliotheken die in november 2017 voor het eerst met de monitor willen gaan werken kunnen contact opnemen met José Peijen via j.peijen@cubiss.nl.

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4, 5042 RX Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.