1
april
2019
maandag 1 april 2019 / 09:30 tot 12:30, Cubiss Tilburg

Workshop Analyseren en presenteren Monitor de Bibliotheek op school

Wil je op basis van de resultaten uit de monitor de Bibliotheek op school maatwerkrapportages leren maken om samen met scholen te werken aan optimale taal- en leesresultaten voor de leerlingen? Graag nodigen wij je uit voor de Workshop Analyseren en presenteren van de Monitor de Bibliotheek op school. Deze workshop vindt plaats op maandagochtend 1 april 2019 bij Cubiss in Tilburg. Er is plaats voor 15 deelnemers. Na afloop kun je voor jouw school (of scholen), bibliotheek of gemeente een standaardrapportage interpreteren en een maatwerkrapportage maken.

Programma workshop

  • 9.30 uur Inloop en ontvangst
  • 9.45 uur Uitleg analyse van de standaardrapportage, het maken van een maatwerkrapportage, het gebruiken van de grafiekgenerator
  • 10.45 uur Deelnemers gaan aan de slag met het interpreteren van de eigen standaardrapportage en maken zelf een maatwerkrapportage in een powerpointpresentatie
  • 11.15 uur Tips voor het presenteren van de rapportages voor het managementteam van de bibliotheek en voor het schoolteam
  • 11.30 uur Monitor: van resultaten naar doelen. Hoe werk je met de resultaten naar doelen. Hoe bepaal je de aanpak en hoe geef je daar uitvoering aan.
  • 12.30 uur Afsluiting.

De workshop wordt gegeven door José Peijen, adviseurs Cubiss.

Deelnemers nemen zelf een laptop of ipad mee én de links en inlogcodes (zie email van afzender Helpdesk MdBos) voor toegang tot de monitorportal.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor monitorcoördinatoren en/of leesconsulenten die tussen december 2018 en januari 2019 voor de eerste keer bij ten minste één school de monitor hebben afgenomen. De inhoud van deze workshop is nagenoeg hetzelfde als de workshops die we in 2016, 2017 en 2018 aanboden. Wil je nog een keer oefenen dan ben je ook van harte welkom bij de workshop. De workshop is niet geschikt voor medewerkers die in de genoemde periode geen monitor hebben afgenomen.

Datum, locatie, kosten en inschrijven

1 april 2019 van 9.30 tot 12.30 uur. Cubiss, Statenlaan 4, Tilburg.

In de eerste week van maart ontvang je van Desan/Sardes de standaardrapportages. Die zijn er in drie soorten: school, bibliotheek(directie), gemeente. Daarnaast krijg je toegang tot de database voor de maatwerkrapportage.

Tijdens de workshop ga je daadwerkelijk met actuele gegevens van jouw eigen school/scholen aan de slag. 

Deze workshop wordt aangeboden door het Brabantse project Innovatie van de Educatieve functie en het Limburgse project Jeugd en Onderwijs 0-23. Voor deelname aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven kan bij José Peijen per mail met vermelding van naam en functie en of je in bezit bent van een laptop.

Meer informatie

De uitgebreide training Werken met de monitor wordt dit jaar niet gegeven. Bibliotheken die in december 2019 voor het eerst met de monitor willen gaan werken kunnen contact opnemen met José Peijen.

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4, Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met: