31
mei
2023
woensdag 31 mei 2023 / 9:30 tot 12:30 , 's-Hertogenbosch

Werksessie basisvaardigheden Brabant  

Namens de BNB stuur- en werkgroep basisvaardigheden nodigen we je uit voor de werksessie basisvaardigheden op woensdagmorgen 31 mei 2023.  

Programma 

Centraal staat de verbinding tussen het IDO en het DigiTaalhuis en de vraag of we hierin als Brabants netwerk naar een gezamenlijk kader/een gezamenlijke aanpak toe kunnen werken. Denk hierbij aan een concept als het ontwikkelplein of informatiepunt.  

Tijdens een rondetafelgesprek gaat een aantal Brabantse bibliotheken met elkaar in gesprek over de koppeling tussen het IDO en het DigiTaalhuis. Ze delen hun ideeën en lokale aanpak. 

Vervolgens ga jij samen met andere deelnemers in kleinere groepen actief aan de slag rond de volgende thema’s: 

 • Hoe zorg je enerzijds voor een koppeling tussen het IDO en het DigiTaalhuis, terwijl ze anderzijds op bepaalde fronten gescheiden moeten blijven? 
  Het gaat hier om de (strategische) profilering/positionering van het IDO en het DigiTaalhuis richting verschillende doelgroepen en over onderwerpen als subsidiestromen en verantwoording.  
 • Hoe realiseer je een praktische koppeling tussen het IDO en het DigiTaalhuis?  
  Denk hierbij aan onderlinge doorverwijzing, een gezamenlijk team en een gezamenlijke aanpak (bijvoorbeeld gericht op het bereiken van de NT1 doelgroep). Deel jouw vragen en ervaringen. 
 • Welke stappen doorloop je in het realiseren van een koppeling tussen het IDO en het DigiTaalhuis? En wat heb je per stap nodig van wie?  
 • Hoe ziet de verhouding tussen het IDO en het DigiTaalhuis er op dit moment bij jouw bibliotheek uit?  

Doelgroep 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich in Brabant met basisvaardigheden bezighoudt, het gehele kennisnetwerk basisvaardigheden in Brabant wordt hiervoor uitgenodigd. Voel je vrij om de uitnodiging door te sturen.  

Tijden en locatie

De werksessie vindt plaats op 31 mei 2023 van 09:30 tot 12:30 uur en wordt afgesloten met een netwerklunch. De sessie wordt georganiseerd bij Huis73, Hinthamerstraat 72 -74 in 's-Hertogenbosch.  

Aanmelden   

Ben je erbij? Meld je dan nu aan via het formulier onderop deze pagina.

Vragen? 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Yvonne van den Berg (y.vandenberg@cubiss.nl). 

 

Terugblik/meer informatie 

De werkgroep basisvaardigheden is ontstaan door het samenvoegen van de werkgroepen IDO en DigiTaalhuizen. De resultaten van de inspanningen van deze twee werkgroepen zijn verzameld. Alle tips, bevindingen en stappenplannen van deze en andere stuur- en werkgroepen vind je in het digitale magazine Samenwerking BNB actieagenda.  

Heb je al aangemeld voor de biebtobieb-groep Actieagenda Basisvaardigheden Brabant? Je vindt er achtergrondinformatie en alle bijeenkomsten.  

Zet ook vast in je agenda! 

In 2023 organiseren we nog een aantal bijeenkomsten voor het Brabantse kennisnetwerk basisvaardigheden; nog één fysieke en drie online bijeenkomsten. Reserveer onderstaande data alvast in je agenda, de invulling volgt zo snel mogelijk:

 • Maandagochtend 3 juli - online 
 • Donderdagmiddag 21 september - online 
 • Woensdagmiddag 25 oktober, locatie LocHal, Tilburg 
 • Maandagmiddag 4 december - online 
Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Huis73, Hinthamerstraat 72 -74 in 's-Hertogenbosch